Kako je Evroliga rangirala pojačanja iz NBA u Evroligu.

Ostalo je samo nekoliko dana do početka nove sezone u Evroligi. Zvanični sajt ovog takmičenja odlučio je da rangira NBA igrače koji su stigli na Stari kontinent tokom ovog leta. Pregled obuhvata desetoricu igrača. Trojica njih su postali igrači baogradskih velikih rivala.

TOP 10 NBA POJAČANJA U EVROLIGI
1. Kemba Voker (Monako) 2. Serž Ibaka (Bajern) 3. Huančo Ernangomez (Panatinaikos) 4. Frenk Kaminski (Partizan) 5. Vili Ernangomez (Barselona) 6. Džabari Parker (Barselona) 7. Pi Džej Doužer (Partizan) 8. Sterling Bruan (Alba) 9. Frenk Džekson (Asvel) 10. Marko Simonović (Crvena Zvezda)

Kemba Voker, četvorostruki ol-star igrač i nekadašnji treći strelac NBA lige, zauzeo je prvo mesto na listi najvećih letnjih transfera u evropsku košarku. Kemba Voker je potpisao za Monako. Smatra se najvećim pojačanjem ovog leta. To je očekivano na njegovu izuzetno bogatu karijeru.

Na drugom mestu se nalazi Serž Ibaka. Iskusni defanzivni specijalista će biti ključna figura Bajerna. Bajern nastoji ostvariti veliki uspeh pod vođstvom novog trenera Pabla Lasa.

Treći na listi je Huančo Ernangomez. Huančo Ernangomez je junak španske reprezentacije sa Evrobasketa 2022. godine. Huančo se posle sedam godina provedenih u NBA ligi odlučio da se oproba u Evroligi.

Frenk Kaminski, amerikanac srpskog porekla, zauzeo je četvrto mesto na listi letnjih transfera u evropsku košarku. Ocenjen je zbog svoje izvanredne pokretljivosti, uprkos visini od 213 centimetara, i impresivnog šuta za tri poena. Kaminski je imao bogatu karijeru u NBA ligi. Tu je proveo osam sezona. Kaminski je bio deveti pik na NBA draftu 2015. godine.

Sedmo mesto pripalo je Pi Džej Doužeru, novom igraču Partizana. Pi Džej je često menjao klubove u NBA a često je prelazio iz NBA u razvojnu G ligu.

Peto i šesto mesto zauzeli su novi igrači Barselone. Osmo mesto rezervisano je za novog igrača Albe, Sterling Brauna. Deveti je Frenk Džekson, novi igrač Asvela.

Desti na listi je Marko Simonović, novi centar Crvene Zvezde. Marko je tokom karijere u NBA igrao samo 16 utakmica i više vremena proveo u razvojnom timu Čikago Bulsa, Vindi Siti Bulsa.

Očekivanja su jedno, a ono što će igrači pokazati tokom sezone je sasvim nešto drugo. Pratićemo.