Sahranio ćerkicu i kroz dva dana morao igrati finale kupa. Pevao himnu „Hej Sloveni“ i proteran iz Splita.

Mili Hadžiabdić je bivši jugoslovenski i bosanskohercegovački fudbaler koji je igrao na poziciji desnog beka. Rođen je u Mostaru 25. avgusta 1963. godine. On je mlađi brat Džemala Hadžiabdića Čorbe, takođe fudbalera i bivšeg reprezentativca Jugoslavije.

Mili Hadžiabdić je profesionalnu karijeru počeo 1980.godine u Veležu iz Mostara. Za devet sezona odigrao je 167 utakmica i postigao šest golova, U sezoni 1990/91 igrao je za ekipu Hajduka iz Splita i odigrao je 40 utakmica.

Osvojio je tri pehara Kupa Maršala Tita i to dva puta sa ekipom Veleža i jedanput sa ekipom Hajduka.

Nekadašnji as Veleža iz Mostara i Hajduka iz Splita, Mili Hadžiabdić, dao je emotivan intervjuu u razgovoru sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem. Posebno je bio emotivan deo kad je pričao o sezoni 1990/91, kada je igrao za Hajduk i sa njim napravio veliki uspeh i osvojio Kup Maršala Tita pobedom protiv Crvene zvezde u Beogradu. To je bilo samo tri nedelje pre nego što su crveno-beli postali prvaci Evrope.

Samo 5 dana pred tu utakmicu izgubio je ćerku u saobraćajnoj nesreći, a žena je završila u bolnici. Mili je odlučio da neće igrati utakmicu. U Mostar je došao Joško Skoblar i zahtevao je od Milija da igra. Skoblar nije obraćao pažnju na ono što se desilo Miliju. Ucenio ga je premijom i ugovorom. Morao je da igra uprkos protivljenju i supruge. Na kraju izveo je ženu iz bolnice, saopštio joj tešku vest o smrti desetomesečne ćerkice, pokupio je i zajedno otputovali u Split.

Utakmica u finalu Kupa Jugoslavije obilovala je nemilim scenama u kojima su prednjačili fudbaleri Hajduka. Njihova meta posebno je bio Robert Prosinečki, koga su žestoko vređali. Dvojica prijatelja iz mlade reprezentacije Siniša Mihajlović i Igor Štimac su dobili crveni karton zbog tuče na terenu. Ante Miše fudbaler Hajduka čupao je za kosu svog školskog druga iz Borova Sinišu Mihajlovića. Na molbu Milija sudija Fazlagić iz Čapljine je isključio iz igre i Mihajlovića i Štimca.

Hajduk je golom Bokšića zasluženo osvojio kup. Mili Hadžiabdić je pevao himnu“Hej Sloveni“. Tako je odgojen.

Fudbaleri Hajduka su dočekani u Splitu kao narodni heroji. Bilo je 30.000 ljudi na stadionu, a 10.000 ih je pratilo od aerodroma u Trogiru do stadiona. Kad se pojavio na stadionu skandirali su mu ime.

Samo dan kasnije sačekali su ga na stadionu sa rečenicom- Idite iz Hajduka, idite iz Splita, idite iz Hrvatske.

Mili Hadžiabdić napustio je Hajduk nekoliko dana nakon tog finala i tvrdi da je izgubio mesto u timu i u klubu zbog toga što je pevao himnu „Hej Sloveni“ u Beogradu.