Jelena je kriva što je Novak zaigrao kao u transu

Novak Đoković, srpski teniser plasirao se uz mnogo muke u osminu finala Rolan Garosa. Đoković je morao da igra do tri ujutru kako bi pobedio mladog „lava“ Lorenca Musetija.

Novak je gubio sa 2:1. Lorenco je vraćao sve, pogađao linije a imao je i publiku kao ogromnu podršku. Novak je bio na konopcima, nije znao šta da radi. Ključni trenutak desio se u četvrtom setu. U prvom servis-gemu za Đokovića, Novak se mnogo namučio da odbrani svoj servis.

Ključnu ulogu imala je njegova supruga Jelena Đoković. Uspela je da ga motiviše da ne odustane. Posle ovog gema Novak je na tribinama tražio motiv za motivaciju. Tamo je ugledao svoju suprugu koja mu je sa stisnutim pesnicama pružila ono što je i tražio.

– „Hajde, možeš ti to!“, vikala je Jelena Đoković . Novak ju je pogledao i osmehnuo se, a onda kao u transu zaigrao. Od tog trenutka dobio je 11 gemova i izgubio samo dva. Pokazao je Lorencu Musetiju da je s razlogom najveći teniser u istoriji tenisa.

Pogledajte taj trenutak koji je na kraju možda i odlučio:

„Imao sam malu razmenu osmeha sa Jelenom. Ona mi je novi psiholog, novi-stari. Hvala svima što ste ostali. Ovo su istorijski trenuci. Treće kolo, nije kraj turnira. Ovakvi mečevi zauvek ostaju“, rekao je Đoković sa osmehom posle meča.

Novak Đoković je priznao da ga je publika i te kako motivisala. Publika je počela da skandira njegovo ime. Novak je tako u sebi našao energiju koja je bila potrebna da se „sprži“ Italijan. Tako je 37-godišnjak uspeo da ispiše istoriju na Rolan Garosu. Novaku treba još jedna pobeda de obori još jedan rekord Rodžera Federera.

Posle meča Novak je poveo gromoglasne ovacije za Lorenca Musetija. Dobrih pet minuta trajale su ovacije Musetiju. Novak i supruga Jelena i čitav stručni štab Novaka ispratili su aplauzom italijana dok je napuštao stadion. Posle toga je Novak častio mnoge navijače koji su do ranih jutarnjih sati ostali da prate meč kakav se retko viđa.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije