Novak je neuništiv! Vratio sa ivice ponora u istorijskom spektaklu na Rolan Garosu!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala Rolan Garosa. Novak je u epskom spektaklu savladao Italijana Lorenca Muzetija sa 3:2 u setovima. Meč je trajao preko četiri i po sata.

Meč će ostati upamćen kao okršaj koji je najkasnije završen u istoriji Rolan Garosa! Bio je to fenomenalan meč i oba tenisera su ostavila na terenu sve što je moglo!

Đoković je igrao savršeno u prvom setu i u prvom delu drugog seta. U finišu drugog dela drugog seta videlo se da polako posustaje. Organizatori su na podmukao način pomerili Noletov duel tako da trajao do duboko u noć. Imao je Nole protiv sebe publiku, sudije i sve druge okolnosti. U pobedu Novaka je malo ko verovao kada je Italijan dobio i treći set i to vrlo ubedljivo 6:2.

Tada je proradio inat u Đokoviću. Nole je krenuo na sve ili ništa. Četvrti set dobio je sa 6:3. U odlučujućem, petom – metla! Iako je Muzeti u nekoliko navrata radio ono što najbolje zna za sve se pitao Novak.

Đoković je prošao kroz pravu golgotu. Meč je trajao četiri i po sata. Supruga Jelena je nakon pobede izdominirala na tribinama. Skakala je od sreće, vrištala, podizala pesnicu. Ona je tokom meča bila Novaku najveća podrška.
– Jelena mi je novi-stari psiholog. Imali smo malu razmenu. Ovo su istorijski trenuci, ovakvi mečevi ostaju zauvek – kazao je Novak posle pobede.

Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpisuju. To me dodatno motiviše, a toliko puta sam u karijeri pokazao od čega sam satkan. Ali kako kaže Brajant – posao gotov? Posao nije gotov. Bio sam u velikoj nevolji, učinio je da se osećam nekomforno na terenu, u nekom trenutku nisam znao šta da radim – sve je vraćao, pravio vinere s obe strane. Definitivno me je publika pogurala, na 2:2 u četvrtom su počeli da skandiraju moje ime, od tog trenutka sam bio drugi igrač, dobio sam novu energiju. Ne znam šta se promenilo, dotad su navijali za njega, ali sjajni. Jahao sam na tom talasu u petom setu, čvrst je to bio stisak, nisam želeo da ispustim momentum. Čujem da je ovo najkasniji finiš u istoriji Rolan Garosa, rekao sam Lorencu da je bio neverovatan i da može da bude ponosan na svoju partiju – rekao je Đoković posle pobede.

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije