Miroslav Ćiro Blažević je trebao biti sveštenik. Kriva je jedna časna sestra zašto nije bio sveštenik.

Bio je vrhunski fudbalski stručnjak ali pre svega Miroslav Ćiro Blažević bio je nesvakidašnji trener. Bio je veliki šoumen i čovek koga su svi voleli.

Davne 2013.godine kad je bio trener Slobode iz Tuzle, Ćiro se noćima družio sa grupom novinara iz Beograda. Novinari su pratili pripreme fudbalera Crvene zvezde u Sloveniji. U istom hotelu bila je i ekipa Slobode.

 

Uživao je da priča o ženama, posebno o seksu. Niko kao Ćiro nije znao to tako plastično ispričati. U opisima svojim dogodovština, Ćiro je dovodio do ludačkog smeha novinare, da bi se oni posle svega morali držiati za stomake.

Ćiro Blažević je otkrio novinarima da je malo nedostajalo da postane katolički sveštenik. Bila je to želja njegove majke Kate.
Završio sam osnovnu školu. Moja majka imala je želju da budem sveštenik. Odvela me je preko raspusta u manastir, u blizini Travnika. I tamo sam počeo da služim, da se pripremim za školovanje koje me očekuje. Međutim, tamo sam video jednu časnu sestru. Bila je prelepa, zvala se Aurora. I znate, kada sam stao pred nju, svašta se desilo – pričao je Ćiro i nastavio:

Ona tako lepa, a moj hašimaga sunce ti je… istog momenta je poskočio. I ponovilo se to nekoliko puta, kada sam video tu sestru. I bio sam vrag. Hteo sam da idem da gledam kako se tuširaju časne sestre. Kažem tada sebi, Ćiro, nije ovo za tebe. Svaki dan da gledaš, da se sekiraš, a ne možeš da je… I pobegao sam iz manastira. Majka je bila tužna, ali ja nisam imao nameru da se tamo vraćam.

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih Ćirinih priča koje je preneo Kurir sport.