Ona je devojka sa kojom je Marko Jarić prevario ženu. Danas je žena bivšeg fudbalera i majka dvoje dece.

Poznata manekenka Jovana Švonja je žena bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Lacia Filipa Đorđevića. Poznata je po lepoti ali i po mnogobrojnim skandalima.

Supruga bivšeg reprezentativca Srbije i fudbalera Crvene zvezde, vozila je BMW brzinom od 196 kilometara na sat sa svoje dvoje dece na putu Beograd-Šid gde je ograničenje brzine 80 kilometara na čas. Njoj je izrečena novčana kazna u visini od 120.000 dinara, devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom, i 15 kaznenih poena, što su sankcije ispod zakonskog minimuma.

Jednom prilikom upala je u vrelo vruće vode.
Došli smo do tog vrela i ja sam htela da pipnem. Drug me je odvraćao, ali ja sam takva, moram sve da proverim, ali okliznem se i upadnem. Srećom, moj drug je brzo reagovao i izvukao me, tako da nisam mnogo dugo ni bila unutra, ali eto jesam se ispržila. Pošto sam upala dopola, najviše sam opekla noge i nešto manje leđa. Noge i dalje loše izgledaju, spržila sam tetovaže, ali njih nemam nameru da pokazujem. Leđa manje, ali sam i po njima imala plikove koji već polako prolaze. Kad me je izvukao, drug me je odveo u bolnicu u Sremske Karlovce.

Jovana je inače postala poznata kada se pojavila u spotu Saše Kovačevića za pesmu „Kako posle nas“, sa kojim je dovođena u vezu, a bila je proglašena i za mis Fešn TV.

Veliki skandal je izazvao njen pokušaj samoubistva, kada je zbog svađe sa tadašnjim dečkom manekenom Slavkom Moljcem skočila s mosta u Novom Sadu u nabujali Dunav. Iz bujice ju je izbavio nepoznati mladić.

Švonja je doživela nesreću na jednom snimanju. Slučajno je upala u vrelu vodu. Tada joj je izgorelo 50 odsto kože i kosa joj je bila potpuno uništena.

Manekenka Jovana Švonja je devojka s kojom je košarkaš Marko Jarić prevario suprugu Adrijanu Limu.

Jovana Đorđević je bila učesnica emisije „Ostrvo poznatih“ skoro mesec dana, ali je zbog zdravstvenih razloga odustala.

Spekulisalo se da je bila u vezi sa pevačem Sašom Kovačevićem i manekenom Vladom Vuksanovićem, kao i da su zbog nje raskinuli voditeljka Katarina Šišmanović i Goran Stamenković.

Manekenka Jovana Đorđević Švonja važi za jednu od najlepših Srpkinja, ali uz komplimente koji se nižu ispod svake njene fotke, nađe se i neki hejterski komentar.

Ovako im je odgovorila jednom prilikom.
„To što sam majka i supruga ne znači da sam odjednom prestala da budem žena i da ne uživam slaveći ovo što mi je bog dao. Svi imamo jedan život i nedavno sam shvatila da ja svoj definitivno ne želim da provedem radeći ono što drugi misle ili kažu da treba da radim, kako da se oblačim, kako moj Instagram feed treba da izgleda. Tako da… Hvala što brinete za mene, ali držim se toga kako ja želim da živim moj život“, napisala je uz fotografiju u bikiniju.

Jovana Švonja, udato Đorđević rođena je u Novom Sadu, a njena porodica je imućna. Odrastala je u kući nalik na dvorac koja upada u oči svima koji prođu kroz taj kraj.
U aprilu 2014. godine je započela vezu sa tri godine starijim fudbalerom Filipom Đorđevićem. Nakon tri meseca su se verili, a 10. novembra su se venčali.
Imaju dvoje dece, kćerku i sina.

Neretko je i provokativno odevena, a mnoge je šokiralo kada je na društvene mreže objavila fotografiju na kojoj u toplesu šeta ulicom.
Voli da uživa u luksuzu, a često objavljuje slike sa jahti i iz provoda. Svoj dom svili su u Italiji.