Ivana Đerisilo i Milorad Čavić: Bolni prekid strasne veze

Jedna od najintrigantnijih romansi među poznatim sportistima svakako je ona koja se rodila između odbojkašice Ivane Đerisilo i najuspešnijeg srpskog plivača Milorada Čavića.

Sve je počelo daleke 2008.godine u Pekingu na Olimpijskim igrama. Te godine Ivani je četvorogodišnji brak sa rukometašem Borisom Stankovićem upao u veliku krizu. Razdaljina kojoj su zbog svojih profesionalnih angažmana Ivana i Boris dugo uspevali da odole, ipak je učinila svoje i nekada strasna ljubav se ugasila. Tako skrhana bolom zbog bezizlazne situacije u kojoj se našla, Ivana je u Olimpijskom selu u Pekingu upoznala markantnog Milorada. Milorad, koji je tada bio jedan od najboljih plivača sveta, joj je ponudio ruku prijateljstva i bodrio je da nastavi bez obzira na to koliko joj je teško.

Posle Olimpijade Ivani i Miloradu su se putevi razišli, ali su ostali u kontaktu i nastavili povremeno da se viđaju na nekim sportskim okupljanjima.
Ivana je po povratku iz Pekinga definitivno stavila tačku na svoj brak, dok je Milorad nekoliko meseci kasnije otpočeo vezu sa bosanskom voditeljkom Alternativne televizije Brankom Cvijanović. Tada je delovalo da je svako krenuo svojim putem. Mali su izgledi bili da im se putevi ukrste. Sudbina je ipak odlučila drugačije. Uredila je da se zgodna odbojkašica i harizmatični plivač, koji je u međuvremenu raskinuo vezu sa atraktivnom Banjalučankom, ponovo sretnu tokom Univerzijade u Beogradu.

Ivana je u ime 8.450 sportista iz čitavog sveta položila zakletvu na svečanom otvaranju. Na utakmicama koje je za reprezentaciju igrala u dvorani Pionir sa tribina ju je bodrio jedan od najboljih svetskih plivača.

Svakodnevna viđanja i učestala druženja navela su ih da shvate kako njihove emocije izlaze iz okvira prijateljstva i da lagano stvaraju okvir jedne vrele romanse. Opčinjeni osećanjima koja su postala centar njihovih interesovanja zajedno su se uputili u Italiju na Svetsko prvenstvo u plivanju. Na krilima nove ljubavi koja mu je davala snagu Čavić je uspeo da uzme nekoliko medalja.
Jedno vreme iako je ljubav cvetala oni su krili svoju ljubav. Ali kad su počeli da žive zajedno i kad su na sva događanja dolazili zajedno držeći se za ruku sve je bilo jasno.

Tokom njihove veze, mnogo toga se spekulisalo o njihovom odnosu, između ostalog kako se Ivana razvela zbog markantnog sportiste, potom da ona i Milorad čekaju dete, a česte su bile i priče na temu neverstva oba partnera. Međutim, ono što niko ne može da im ospori svakako je strasna i turbulentna veza na koju su nekoliko puta stavljali tačke, ali su se onda iznova mirili i još više voleli.

Početak 2011. Godine bio je koban i za vezu odbojkašice Ivane Đerisilo i najuspešnijeg srpskog plivača Milorada Čavića. Posle dve i po godine romanse na daljinu, njih dvoje su početkom februara objavili da više nisu zajedno, ali i da se bez obzira na to njihovo prijateljstvo ničim ne može narušiti.

Trudili smo se koliko smo mogli, ali smo se jednostavno umorili od svega, a sa tim je i žar polako nestajao. Jednostavno, na kraju smo seli zajedno, pogledali celu situaciju i priznali jedno drugom da među nama nije više kao nekad. Bez svađe, zaključili smo da ne vredi boriti se za nešto što nije tu-objasnio je jednom prilikom Milorad.

Milorad Čavić i Ivana Đerisilo su danas u srećnom braku, svak uživa sa novim pertnerom i odgaja decu. Ivana u Srbiji, a Milorad u Americi.