Košarkaš Nikola Mirotić kupio sedmočlanoj porodici kod Borova kuću.

O Nikoli Mirotiću, bivšem NBA košarkašu i jednom od najboljih i najskupljih evroligaških košarkaša, pisali smo više puta ove godine. Nažalost mnogo više je bilo negativnih komentara. Za negativne komentare kriv je sam. Nije kriv što je umesto Partizana izabrao Armani. To je njegovo pravo. Naše pravo je da znamo ko mu je pretio i zašto, ali nažalost Nikola se ne oglašava.

Košarkaš Nikola Mirotić je poznat po svom humanitarnom radu. Više puta pomagao je i poznatim i nepoznatim ljudima.

U novembru 2018. godine javnost je prvi put upoznala sedmočlanu borovsku porodicu Varga koja je živela u lošim životnim uslovima. U oronuloj kući bez kupatila u svega 28 kvadrata odraslo je čak dvanaestoro dece. Starija deca su se osamostalila, ali Radoslava je napustila supruga i ostao je sam sa šestero maloletne dece. Zahvaljujući Srpskoj pravoslavnoj crkvi i SDSS-u za njihovu tešku situaciju saznao je celi svet.

Veliko srce tada NBA košarkaša Nikole Mirotića odmah je reagovalo, donirao je celokupan iznos potreban za kupovinu kuće.

Radoslav je brinuo o šestoro dece. Zdravka, Ivana, Dejana, Luka, Marija i Ana živeli su u skromnoj kući sa jednom sobom od 28 kvadrata bez kupatila. Dobri humani čovek Nikola im je kupio novu kuću. Ostali su pomogli da se kuća sredi i opremi za život sedmočlane porodice.

Kad je kuća useljena tata Radoslav je novinarima pokazao mesto na kojem će u dnevnom boravku postaviti uramljenu sliku košarkaša u znak zahvalnosti za njegovu dobrotu i velikodušnost.

Veliko BRAVO i ogromno HVALA velikom humanitarcu Nikoli Mirotiću.