Grobari ovo godinama čekaju. Milorad Vučelić podneo ostavku!

Milorad Vučelić je u izjavi za Večernje novosti rekao da je podnio neopozivu ostavku na mesto Presednika Fudbalskog kluba Partizan. Obrazložio je odluku zašto napušta funkciju. Novosti prenose da je on užem rukovodstvu kluba rekao da mu je „funkcija predsednika Partizana bila velika čast, teška dužnost i obaveza“.

Vršio sam je dugo godina radeći u okviru statutarnih ovlašćenja, a po najvećoj i najboljoj meri svojih mogućnosti. Teška srca i mirne savesti – više ne mogu. I zato podnosim ostavku na položaj predsednika i izražavam veliku zahvalnost svojim saradnicima i svima onima koji su mi, u ovim za Partizan složenim vremenima, pomagali – naveo je Vučelić.

Vučelić je na čelo Partizana došao 2016. godine. Pre toga je dve godine obavljao funkciju potpredsednika.

Za vreme dok je obavljao funkciju Presednika Partizan je osvojio jednu titulu šampiona i tri puta su crno-beli podizali pehar Kupa Srbije.
Za vreme Vučelićevog mandata Partizan je dva puta igrao grupnu fazu Lige Evrope i dva puta grupnu fazu Lige konferencija. Oba puta u Ligi konferencija Partizan je izborio učešće u eliminacionoj fazi.

Organizovani navijači Partizana sa južne tribine od kraja prošle i početka ove sezone bojkotuju utakmice crno-belih na domaćem terenu. Grobari zahtevaju snebu uprave kluba. Navijači su nezadovoljni rezultatima i opštim stanjem u Partizanu. Nezadovoljni su i cenama sezonskih ulaznica.

Navijači Partizana su najavili protestnu šetnju od Terazijske česme do upravne zgrade na severnoj strani Stadiona u Humskoj 1. Čeka se potez Generalnog direktora Partizana Miloša Vazure pošto navijači traže i njegovu ostavku. Da li će biti protestne šetnje navijača sad zavisi samo od Vazure.