Istorija međusobnih okršaja KK Partizana i KK Real Madrid (Video)

U okršajima koji su počeli 1979. godine pa sve do sada, Partizan Mozzart Bet je samo pet puta pobedio moćni Real Madrid. Od tih pet pobeda tri su iz sezone 2022/23.

Prva pobeda je bila pre skoro 15 godina. Tačnije 29. oktobra 2008. godine. Crno-beli su dočekali moćni Real Madrid koji je do tada slavio na svih 12 međusobnih okršaja. U paklu Pionira i skoro 8.000 navijača na tribinama, tadašnja ekipa Duška Vujoševića je napravila istinski podvig.

Partizan je nošen na krilima navijača, predvođen Aleksandrom Rašićem (18 poena), Milenkom Tepićem (16 poena) i Novicom Veličkovićem (13 poena) pobedio 81:77. Mlada ekipa crno-belih je šokirala tim koji je u svojim redovima imala Lazarosa Papadopulosa, Kvintona Hozlija, Luisa Buloka, Filipea Rejesa i mladog Serhija Ljulja. Klub iz Humske je otišao do četvrtfinala Evrolige gde ga je zaustavio CSKA iz Moskve.

Ne zaboravlja se naravno ni trijumf iz 2011. godine. Ta sezona će se najviše pamtiti po NBA lok-autu. Partizan je te sezone neko vreme računao na Nikolu Pekovića. Upravo je Nikola Peković dominirao u pobedi Partizana protiv Reala, uz veliku pomoć Milana Mačvana.

U sezoni prve pobede Partizana protiv Reala, Sportski savez Beograda dodelio je Majsku nagradu Partizanu. Duško Vujošević dobio je najveće trenersko priznanje, nagradu Aleksandar Gomeljski. Evroliga je odlučila da na turneju po Americi u susret NBA timovima povede upravo crno-bele.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije