Drugu noć zaredom Madrid nije spavao. Madrid dočekao heroje!

Drugu noć zaredom Madrid nije spavao. Slavio se Realov 15. pehar Lige šampiona. Odmah posle finala u Londonu desio se spontani izlazak na ulice. Slavili su navijači „kraljevskog kluba“ kao da im je prvi naslov šampiona. Fešta je nastavljena i dan posle. Fudbaleri Reala su stigli u Madrid.

U finalu Lige šampiona Real Madrid je pobedio Borusiju Dortmund sa 2:0 . Tako se Real domogao 15. pehara prvaka Evrope u klupskoj istoriji. Iskusni desni bek Dani Karvahal bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Reala. On je načeo „milionere“. Dok su desetine hiljada navijača slavile uspeh Karvahalov otac morao je da radi. On godinama obavlja administrativne poslove u madridskoj policiji. Ove svečane večeri dobio je zaduženje da na konju prati autobus na kojem su se nalazili igrači novog prvaka Evrope. Dani Karvahal je iskoristio priliku da u slavlje uključi i oca. „Ušati pehar“se u jednom trenutku našao u rukama starijeg Karvahala.

Glavna žurka održana je na trgu „Sibeles“. Tu navijači Reala tradicionalno sa igračima proslavljaju sve vredne uspehe. Na ulicama našlo oko 250.000 navijača „kraljevskog kluba“prema procenama madridske policije.

U zvezdanoj večeri na ovom dočeku posebno je zasijala najmlađa zvezda. Slavni Italijan, Karlo Anćeloti iznenadio je najmlađeg igrača Reala. Uzeo je mikrofon i prozvao jednog od svojih najmlađih igrača – devetnaestogodišnjeg Turčina Gulera.

„Predstavljam vam vrlo posebno dete“ uzviknuo je u mikrofon na italijanskom Karlo Anćeloti i prozvao imenom Adru. Iz mase se začulo skandiranje „Guler, Guler“!

„Dragi Madridisti, mi smo veliki, mi smo porodica. Hvala vam na svemu“, uzviknuo je Ardru sa dečačkim osmehom.

Arda Guler nije igrao ove sezone u Ligi šampiona. Nastupima u La ligi pokazao da je izuzetan talent i da će u budućnosti svakako biti jedan od prvotimaca Reala. Ima tek 19 godina. Real ga je platio Fenerbahčeu 20 miliona evra.

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije