Kenan Kodro napustio reprezentaciju BiH. Stiže mu podrška sa svih strana.

Kenan Kodro, dugogodišnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i sin nedavno smijenjenog selektora Mehe Kodre, odlučio je više ne igrati u dresu „zmajeva“.

On je svoju odluku objavio na društvenim mrežama.
„Sretan i ponosan zbog sedam prelijepih godina igranja za nogometnu reprezentaciju moje Bosne i Hercegovine. Hvala svima koji su pomogli da moji snovi postanu realnost. Hvala saigračima, trenerima i svim ostalima s kojima sam imao čast sarađivati sve ove godine. Bilo je dobrih i ne tako dobrih momenata u igri ali uvijek sa srcem i velikom željom da pomognem.
Oproštaji nikada nisu lagani ali u ovom momentu dok čelni ljudi Nogometnog saveza BiH uništavaju nogomet u BiH, odlučio sam da ne učestvujem u tome i da se oprostim od reprezentacije. Svima onima kojima je nogometna reprezentacija BiH u srcu želim puno uspjeha u budućnosti“-napisao je Kodro.

Kodro je prvi reprezentativac koji je javno izrekao kritiku na račun rukovodstva FS BiH. Od početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo FS BiH je otpustio dva selektora – Faruka Hadžibegića i Mehu Kodru.

Kodro je za Zmajeve debitovao 2017. godine. Upisao je 15 nastupa i dao dva gola. Kenan ima 30 godina i trenutno igra za Fehervar.

Njegovu objavu na Instagramu podržali su brojni sadašnji i bivši reprezentativci. Među njima su Miralem Pjanić, Anel Ahmedhodžić, Ibrahim Šehić, Denis Hadžikadunić, Asmir Begović i Edin Višća.