Preminuo nekadašnji fudbaler Napretka i Budućnosti

Nekadašnji fudbaler, Goran Stanisavljević preminuo je u 61. godini života. Preminuo je u Austriji gde je i živeo.

Goran Stanisavljević bio je saigrač Dejana Savićevića, Predraga Mijatovića, braće Dragoljuba i Branka Brnovića, Željka Janovića… i učesnik velikih mečeva na stadionu pod Goricom i velikih pobeda.
Radi se o igraču koji je pokrivao poziciju levog beka. Goran je nosio Napretkov dres pet godina, a karijeru je potom nastavio u Budućnosti. 1986. godine Stanisavljević je došao u Budućnost iz kruševačkog Napretka. Postao je standardni član prvog tima „plavih“ iz Podgorice na poziciji levog beka. Budućnost je u to vreme verovatno bila najtalentovaniji tim tog vremena u SFRJ.

Za budućnost odigrao je 108 prvoligaških utakmica i postigao jedan gol. Iz Budućnosti je otišao u Klagenfurt, a zatim u Rid, u kome je igrao osam godina. Sa ekipom Rida je 1998. osvojio Kup Austrije.
Kad je završio karijeru bio je trener u nekoliko austrijskih klubova.

S obzirom na to da je deo karijere proveo u Napretku, ovaj klub se oglasio sledećim saopštenjem:

– U Austriji je u 61. godini preminuo naš nekadašnji fudbaler Goran Stanisavljević – Stana. Nosio je Napretkov dres od 1981. do 1986. godine, a karijeru potom nastavio u Budućnosti i do 1990. bio standardni prvotimac jedne od najboljih generacija Podgoričana. Od 1990. pa narednih 10 godina igrao je u Austriji za Klagenfurt, Rid, Austriju Lusteanu, a potom bio i trener u nekoliko austrijskih klubova. Slava mu i hvala za sve utakmice u Napretkovom dresu.

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije