Država opet gura Zvezdu! Stranac manje u Zvezdi!

Nastavlja se pomoć države FK Crvena zvezda. Ponovo se jedan klub gura ka tituli prvaka države na štetu ostalih klubova. Mladi defanzivac Naser Điga će se ubuduće računati kao domaći fudbaler. Fudbalski klub Crvena zvezda rešio je veliku brigu.

Kao što je Uprava aktuelnog šamiona najavila Naser Điga je dobio srpski pasoš. FK Crvena zvezda će sad otkupiti stamenog štopera od Bazela za 2.000.000 evra. U najnovijem izdanju Službenog glasnika, stoji odluka po kojoj je fudbaler rodom iz Burkine Faso zvanično dobio srpske papire.

Ogroman posao uradili su ljudi iz Ljutice Bogdana. U nastavku sezone Điga se u Superligi neće smatrati strancem. Za Zvezdu je ovo još važnije jer će se tamnoputi fudbaler sada računati i kao bonus igrač.

Prelazni rok je odavno završen. Postavlja se pitanje da li je ovim ugrožena regularnost lige?

U Zakonu o državljanstvu piše kada je u pitanju naturalizacija stranaca koji uslovi moraju biti ispunjeni.
1.Da je navršio 18 godina života i da mu nije oduzeta poslovna sposobnost
2.Da ima otpust iz stranog državljanstva ili da podnese dokaz da će otpust dobiti, ako bude primljen u državljanstvo Republike Srbije
3.Da je do podnošenja zahteva najmanje tri godine neprekidno imao prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije
4.Da podnese pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.

Mladi defanzivac Naser Điga ispunio je samo prvi uslov jer ima 21 godinu i poslovno je sposoban. Otpust iz stranog državljanstva nema i neće ga dobiti jer je reprezentativac Burkine Faso. Nema najmanje tri godine prebivalište jer je došao u Srbiju pre sedam meseci.

Srpske pasoše imaju i Gelor Kanga, Marko Stamenić, Miloš Degenek, Aleksandar Dragović, Mirko Ivanić i Osman Bukari. Državljanstva zemalja iz EU imaju dva igrača – nemačko Žan Filip Kraso i rumunsko Omri Glazer, reprezentativac Izraela.

Ovo su sve igrači koji po propisima koji su važili do dolaska Dragana Džajića na čelo FSS nebi imali pravo nastupa kao domaći igrači, a ne pogotovo kao bonus igrači.

Ovo bi trebao i Uefu i Fifu da zabrine i da se i oni oglase da li je ovo uplitanje politike u sport i favorizovanje jedne ekipe u odnosu sa ostalih 15 ekipa.