Trener Reala ponizio Hezonju

U poslednje vreme sve više se piše o odlasku hrvatskog košarkaša Marija Hezonje iz Real Madrida. Posle jučerašnjeg utakmice kraljevskog kluba protiv Manrese u kojoj je trener Reala ponizio Hezonju, čini se da je svima jasno zašto Mario već pakuje kofere.

Real Madrid je pred svojim navijačima doživeo iznenađujući poraz od Manrese koja je napravila senzaciju u 27. kolu Endesa lige. Kao apsolutni autsajder Manresa je stigla u Madrid. Utakmica je obilovala očajnim sudijskim greškama i nervozom igrača Reala. Manresa je na kraju uspela da dođe do najveće pobede u sezoni.

Na krilima Džanana Muse i Marija Hezonje, ekipa Reala je par dana pre u Evroligi pobedila Crvenu zvezdu. Mario Hezonja je pre sedam dana bio daleko najbolji igrač Reala u pobedi protiv Partizana u prepunoj beogradskoj Areni. Upravo na utakmici protiv Manrese trener Reala Ćus Mateo nije Hezonji dao ni jedan sekund vremena da provede na terenu. Mario je celi meč presedeo na klupi i bio vidno nezadovoljan. Sada su mnogi shvatili zašto želi da ide iz Reala.

I tokom poluvremena Hezonja je bio totalno „van priče“. Videlo se da nije ni slušao uputstva trenera pred nastavak meča. Još tada znao je da uopšte neće ni igrati što je za jednog košarkaša sigurno najteži udarac.

Lice hrvatskog košarkaša daje jasan znak da se njegovo vreme u Real Madridu bliži kraju. Mnogi mediji pišu da je Hezonja već navodno s Panatinaikosom dogovorio sve detalje ugovora. Mario će u grčkom klubu biti glavna zvezda tima. Što je najbitnije za Hezonju garantuju mu i veću minutažu od one koju je imao u Realu.