Đoković osvojio je 24. grend slem u karijeri. Najemotivnija scena finala, zagrljaj sa ćerkicom Tarom. (VIDEO)

Novak Đoković osvojio je 24. grend slem u karijeri. Novak je u finalu Ju-Es opena, koji je bio repriza onog iz 2021. godine savladao Danila Medvedeva rezultatom 3:0 u setovima. Novak i Medvedev priredili su navijačima neverovatnu tenisku dramu. Pod pritiskom bolje se snašao Novak.
Đoković je pobedom izjednačio rekord legendarne Margaret Kort. Sada imaju 24. grend slema u karijeri. U muškoj konkurenciji je Nole odavno neprikosnoven.

Novak Đoković je imao problema sa servisom i bolovima u desnoj butini.To mu nije smetalo da se „osveti“ rivalu za težak poraz koji mu je naneo 2021. godine na istom mestu. Tada je Đokoviću jedna pobeda nedostajala za kalendarski slem.

Novak Đoković je posle osvajanja četvrtog US Opena i 24. grend slema objavio da će najverovatnije igrati tenis sve do Olimpijskih igara 2028. godine u Los Anđelesu. Tako je odgovorio na šalu Medvedeva pa dokle ćeš više igrati.Nole nema nameru da stane pre svoje 41. godine, a glavni cilj je olimpijsko zlato.

Kada se završio meč, prvo se pozdravio sa svojom porodicom, zagrlio je ćerku Taru i rasplakao se. Posle je otišao do svoje lože i pozdravio se sa svima. Vratio se do klupe, skinuo majicu u kojoj je igrao i obukao jednu posebnu, onu na kojoj je njegova slika sa Kobijem. Poljubio je sliku, a onda podigao ruke u vis. Aluzija je jasna, Brajant je u karijeri u Lejkersima nosio broj 24 i upravo je to bila posveta za njega.

Nakon poslednjeg poena, Novaku je u zagrljaj dotrčala ćerkica, nakon čega se Nole emotivno slomio, a tu scenu pogledajte u priloženom video snimku: