Napravljen poseban krevet za Simanića u avionu!

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. Kompanija „Er Srbija“ poslala je avion erbas A330 YU-ARC „Mihajlo Pupin“ u Manilu po košarkašku reprezentaciju Srbije.

Specijalni let JU0010 od Beograda do Manile trajaće oko 12 sati i biće to prvi direktni let u istoriji „Er Srbije“ između glavnih gradova Srbije i Filipina, koje su udaljene skoro 10.000 kilometara. Srpska ekspedicija će u ponedeljak u 14.30 poleteti po lokalnom vremenu, što znači da će u Beograd sleteti između 22:00 i 23:00 sata po srpskom vremenu.

Profesor doktor Dragan Radovanović otkrio je detalje povratka Boriše Simanića u Srbiju iz Manile posle Svetskog prvenstva u košarci.
Boriša Simanić je dobio udarac u bubreg od Nunija Omota. Završio je u bolnici, na kraju je nažalost ostao bez bubrega.Srebrni košarkši se vraćaju u Srbiju nakon osvojenog srebra direktnim letom iz Manile. Na opšte oduševljenje svih će se u avionu naći i Boriša Simanić.

U zadnjem delu aviona je krevet, u njemu će biti Boriša Simanić, a uz njega medicinska ekipa anesteziolog i anestetičar iz bolnice Dragiša Mišović. Oni i ja ćemo biti oko njega. Tu će biti i njegova majka i devojka. Samo bih molio za privatnost, sve je sveže posle operacije. Dobro je, ali ipak lako može da se umori. Sve smo pripremili da put za njega prođe dobro – rekao je doktor Dragan Radovanović.

Na finalnoj utakmici povredio se Ognjen Dobrić.
Dobrić je imao ozbiljnu distorziju na početku meča. Posle utakmice je bilo kasno i zbog uslova nismo mogli da napravimo dijagnostiku. Uradili smo prvu pomoć, a skener i magnetnu rezonancu ćemo uraditi kada dođemo u Beograd. Imaće terapiju i u avionu, a onda ćemo u Beogradu dati procenu povrede. Ali, kada vidite snimak i položaj njegove noge, ozbiljno izgleda. Ranije je nekoliko puta imao uganuće tog zgloba. Nadam se da povreda neće biti toliko ozbiljna, ali ćemo čim dođemo u Beograd napraviti dijagnostiku i reći o čemu se radi.

Doktor je objasnio da su meč sa Nemcima povređeni igrali Nikola Milutinov i Bogdan Bogdanović.
Milutinov je na utakmci sa Kanadom dobio udarac u list, imao je bolove, pripremili smo ga da igra. Bogdan je pred meč osetio malaksalost i slabost, kao da počinje virusna infekcija. Intervenisali smo sa terapijama i ralativno brzo ga doveli u stanje da može da igra – objasnio je doktor.

Košarkašima želimo prijatan i ugodan let, a Boriši Simaniću brz i uspešan oporavak.