Golmanu se bore za život! Poznati detalji drame posle stravičnih scena. (Video)

Pri rezultatu 3:2 za goste iz Amsterdama, utakmica između RKC-a i Ajaksa prekinuta je u 84. minutu. Golman Valvajka, Etijen Vasen je ostao da leži na terenu nepomičan. Lekari su brzo reagovali, prebacili su ga u bolnicu, a poznati su i novi detalji drame na terenu.
Napadač ekipe Ajaksa iz Amsterdama Brajan Brobi pokušao je da dođe do lopte pre Etijena Vasena. Došlo je do sudara. Golman Valvajka ostao da leži nepomično na travi. Došlo je do panične reakcije svih na terenu. Odmah su na teren utrčali lekari, kao i kola hitne pomoći, a utakmica je istog momenta prekinuta.

Dok su doktori oživljavali golmana situacija na terenu uticala je na ostale igrače RKC-a. Bili su uplašeni, u šoku, neki su čak i plakali, a bilo je i onih koji su povraćali na terenu. Nastavak meča nije bio opcija.

Doktori su ga reanimirali na terenu, ali nije odmah reagovao, pa su nastavili. Dobra vest je da se oporavio dok je još bio na terenu, bio je pri svesti, a potom mu je pružena pomoć i u svlačionici, pa mu je stanje stabilizovano. Nakon što su mu doktori postavili nekoliko pitanja odveli su ga u bolnicu – rekao je direktor RKC-a holandskim medijima.

Igrači su bili u strašnom šoku jer je Etijen dugo bio u nesvesti. Neki su od šoka povraćali na terenu i u svlačionici i nije bilo nikakve šanse da se utakmica nastavi. Etijen je na svim mogućim pretragama u bolnici i možemo samo da se nadamo da neće imati posledice – dodao je čelnik kluba.

Tokom noći oglasio i klub saopštenjem.
Šokirani smo incidentom koji se desio na terenu našem golmanom Etijenu Vaesenu. Možemo da saopštimo da je, nakon opsežnog lekarskog pregleda, pri svesti i da je prevezen u bolnicu na dalji pregled. Želimo Etjenu puno snage i nadamo se da će uskoro ponovo biti sa nama – piše u saopštenju kluba.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije