Bukti rat na relaciji FSS i Partizana. Razlog sukoba je Odluka koja je doneta u interesu celog srpskog fudbala!

FSS je istakao „čuđenje“ zbog odluke Partizana da ne podrži promenu pravila i povećanje broja bonus igrača za narednu sezonu koja počinje 20. jula.

Fudbalski savez Srbije oglasio se saopštenjem putem zvaničnog sajta.

„O predlogu za promenu pravila i povećanje broja bonus igrača za predstojeću sezonu diskutovalo se u Zajednici Super i Prve lige Srbije. Odluka koju su podržali svi klubovi osim FK Partizan, i koja je prosleđena na usvajanje Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije, rezultat je temeljne analize i konsultacija sa stručnjacima i predstavnicima klubova, a čvrsto verujemo da će doneti maksimalnu korist razvoju srpskog fudbala.
Pružanje šanse što većem broju mladih igrača da se dokažu na terenu i steknu dragoceno iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji u skladu je sa našom strategijom podrške talentima i unapređenju kvaliteta domaćeg takmičenja, kao i jačanju konkurencije za mesta u A reprezentaciji Srbije.
Čudi nas ishitrena reakcija FK Partizan, jer odluka o povećanju broja bonus igrača, pored toga što je u interesu celokupnog srpskog fubala, pre svega ide u prilog klubovima koji će imati priliku da razvijaju sopstvene igrače i stvaraju snažne temelje za budućnost.
Fudbalski savez Srbije će uvek podržati predloge i odluke koji imaju za cilj jačanje i dalji razvoj fudbala u našoj zemlji“, navedeno je u saopštenju FSS-a.

 

Fudbalski klub Partizan odgovorio je na saopštenje Fudbalskog saveza Srbije.

Gospodine Džajiću,
Iznenadjuje brzina kojom ste reagovali na jučerašnje saopštenje FK “Partizan”. Obzirom da kasnite 30 dana sa donošenjem Propozicija za fudbalsko takmičenje, mislili smo da ćete se po ovom pitanju oglasiti tek početkom avgusta. Takodje niste se udostojili da odgovorite na nekoliko dopisa na ovu temu koja Vam je uputio naš klub, a sada hitro, u dogovoru sa Vašim kolegom iz Crvene Zvezde Zvezdanom Terzićem pišete saopštenja i ponovo dezavuišete javnost!
Pitamo se ko je autor navedenog saopštenja, Vi ili Zvezdan Terzić, obzirom da prema informacijama kojima raspolažemo, nisu ispoštovane interne procedure FSS, pa niko od ostalih ljudi u FSS nije upoznat sa saopštenjem, već su za isto saznali iz medija!
FSS, na čijem se čelu nalazite, i koji bi trebalo da bude primer svim fudbalskim regionima i klubovima u Srbiji, flagrantno krši Zakon o sportu i ne nameravate da se tu zaustavite! Nije tačno da su se pravile temeljne analize i sprovodile diskusije o uvećanju broja tzv.””bonus igrača”, a ukoliko tvrdite da jesu, stavite na uvid javnosti te Vaše temeljne analize na koje se pozivate. Broj mladih igrača na terenu ne zavisi od pravila koje vi donesete, već se mladi igrači svojim kvalitetom i zalaganjem izbore za nastupe i fudbalsku afirmaciju.
Zakon o sportu je pravno obavezujući za sve organizacije i aktere u sportu u Republici Srbiji, a način na koji vi tretirate taj Zakon govori i o načinu na koji upravljate savezom: neodgovorno, svojevoljno i u interesu pojedinaca.
FK “Partizan” je uvek radio u interesu srpskog fudbala razvijajući mlade igrače koji sa puno uspeha nastupaju za sve reprezentativne selekcije Srbije. Dovoljno je uostalom pogledati sastav A reprezentacije Srbije na aktuelnom Evropskom prvenstvu. FK “Partizan” nije protiv pružanja šansi mladim igračima, već kao odgovoran i ozbiljan klub smatra da izmena propozicija i pravila 10 dana pred početak sezone predstavlja grubo kršenje Zakona o sportu i stavljanje klubova u neravnopravan položaj.
Još jednom Vas upozoravamo da Propozicije za takmičenje ne možete menjati po svojoj volji, već da morate poštovati Zakon. U suprotnom, FK “Partizan” će biti primoran da se obrati Ministarstvu sporta radi zaštite svojih interesa, a onda i pravosudnim organima Republike Srbije.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije