Branio protiv Srbije, pa postaje predsednik Islanda! Bio i na psihijatrijskom lečenju

Rukometaši Srbije igrali su nerešeno meč prvog kola Evropskog prvenstva protiv Islanda. U protivničkoj reprezentaciji branio je ubedljivo najspecifičnija osoba na ovom takmičenju!

U pitanju je golman Bjorgvin Pal Gustavson. On planira da se kandiduje za predsednika Islanda na izborima koji su u junu. To su objavili su islandski mediji.

Gustavson je već održao nekoliko političkih skupova i uveliko predstavio svoj program. Gustavson ima 38 godina pa tako ispunjava jedini uslov da se kandiduje jer to mogu samo stariji od 35.

Još po nečemu se razlikuje od ostalih učesnika šampionata u Nemačkoj. Život su mu obeležili problemi sa mentalnim zdravljem o čemu je napisao dve knjige.

Knjiga govori o mojoj teškoj prošlosti i borbi koju sam vodio. Trenutno sam na boljem mestu nego što sam bio. Dok sam bio na psihijatrijskom lečenju, odlučio sam da postanem poznat jer bi me u tom slučaju ljudi slušali. I to sam postigao – rekao je za islandske medije.
Prošle godine objavio je i drugu knjigu „Dete koje je postalo predsednik“.

Što se rukometne karijere tiče, profesionalno je počeo da igra u Framu iz Rejkjavika, a kasnije je nastupao u Nemačkoj i Danskoj pre povratka na Island gde brani za Valur.

S reprezentacijom je osvojio dve medalje na velikim takmičenjima, srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i bronzu na Evropskom prvenstvu 2010. godine.