Golman Argentine šakom branio navijače od policije. (Video)

Fudbaleri Argentine pobedili su najvećeg rivala ekipu Brazila, minimalnim rezultatom 1:0 u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu pogotkom Nikolasa Otamendija. Argentina je ovom pobedom došla do čak 15 bodova i vratila se na vrh tabele.

Derbiju je nažalost prethodio haos na tribinama. Došlo je do sukoba navijača Argentine i Brazila. Posle sukoba navijača policija je nemilosrdno tukla gostujuće navijače. Kapiten reprezentacije Argentine, Lionel Mesi, povukao je u jednom trenutku ekipu sa terena.

Nisu ostali imuni igrači Argentine na prebijanje navijača. Kamere su zabeležile kako Emilijano Martinez, golman Argentine, brani navijače. Zaleteo se na ogradu tribine, pa šakom udario brazilskog policajca koji je tukao navijače Argentine. Ušao je u sukob sa policijom. Na kraju je dobro prošao.

Saigrači su ga na vreme smirili i spasili od razjarenih policajaca.

Nakon ovog poteza zauvek je kupio navijače koji ga sad obožavaju u domovini.

Na jednom delu tribine gde su bili navijači Argentine došlo je do masovnog sukoba pristalica gostujućeg tima sa navijačima Brazila. Uključila se i policija. Oni su bez milosti tukli navijače Argentine, pa je bilo teže povređenih.

Veliki propust napravili su iz Fudbalskog saveza Brazila u organizaciji utakmice. Oni su odlučili da ne obezbede sektor na tribinama za gostujuće navijače. Navijači Brazila i Argentine su bili na istom delu tribine, pa je nastao totalni haos. Nekoliko minuta pre početka utakmice došlo je do tuče Brazilaca i Argentinaca. Umešala se policija, ali i igrači „gaučosa“, Igrači su dotrčali do tribine pokušavajući da zaustave organe reda. Najodlučniji u tome bio je Emilijano Martinez, koji je vikao na policiju koja je tukla navijače. Ušao je u sukob sa policijom pokušavajući da spreči okršaj sa navijačima.

Idemo. Ne možemo da igramo pod ovakvim okolnostima – poručio je Mesi.

Umalo je meč otkazan, ali su ipak izabranici Lionela Skalonija odlučili da odigraju utakmicu. Ali, po povratku na teren usledila je žustra rasprava između igrača, te je u jednom momentu bilo na ivici fizičkog sukoba.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije