Bio je menadžer, nameštao je fudbalske utakmice, a prevario i rođenu majku.

Na pitanje ko je Velibor Džarovski, svi ljudi sa prostora bivše SFRJ, odgovoriće kao iz topa da takvog mahera, mutivodu i spletkaroša majka rađa jednom u 100 godina.

Džarovski je bio menadžer najvećim estradnim zvezdama 80-ih godina. Zastupao je Zdravka Čolića, Bjelo Dugme, Mišu Kovača, Terezu Kesoviju i mnoge druge. Zahvaljujući tom poslu upoznao je dosta uticajnih ličnosti, direktora dvorana, sudija…

Po vlastitom priznanju Velibor Džaro Džarovski namestio je više od 80 utakmica u staroj Jugoslaviji.

Prva utakmica koju je namestio bila je između Jugokokte i Tikveša. Meč niželigaša u Makedoniji završi rezultatom 134:0. Džaro je morao da napravi toliki rezultat jer se plašio da konkurencija ne napravi još veći.

Fudbalski savez Jugoslavije i Slavko Šajber optuživali su ga da je namestio 22 utakmice, a on se širom bivše zemlje hvalio kako je namestio više od 80 mečeva.

Jedanput ga je jedan novinar pitao da li je trenirao fudbal, a on je odgovorio u svom stilu.
Fudbal jesam trenirao, samo sam igrao na najglupljem mestu. Bio sam levi bek.

O kolikom maheru se radi govori i podatak da je rukometnu utakmicu namestio da se utakmica završi rezultatom 0:0.

Sa prevarama je počeo u familiji.
Tada je bila nagradna igra… „Filter Jugoslavija“ su bile najprodavanije cigarete u Jugoslaviji. Moja majka je to pušila i unutra se delila „Zastava 750″(popularni „Fića“), i ja sam napisao: „Vi ste dobitnik Zastave 750“ i stavio u kutiju cigareta moje majke. Posle dva sata video sam da se u dvorištu raduju, već planiraju gde će biti garaža, pa su rekli: „Davaćemo samo sestri, tebi ne može, ti si lud“.
Celu prevaru sam smislio u subotu kako ne bi mogli da provere da li je stvarno dobitnik. Kada su me provalili u ponedeljak, oni su došli i pitali me da li je ovo moje maslo, a ja im rekao: „Pa naravno da je moje, nego čije je? A vi mislili sestri da dajete da vozi, a meni ne?! „

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije