Bio je bogat i slavan, igrao sa Ronaldom i Sedorfom, a sad radi kao zidar da bi preživio

Italijan Fabio Mačelari ima čudesnu fudbalsku, ali i životnu priču. Igrao je za Leće, Kaljari, Inter i Bolonju. Bio je jedan od najboljih levih bekova u Seriji A. Danas je daleko od fudbala. Sad radi kao zidar.

On je bivši fudbaler kojeg je Inter davne 2000. godine kupio za sedam miliona evra. On je bio veliki talenat italijanskog fudbala. On je kao talenat što je bilo uobičajeno u Italiji radio kao konobar, pekar, šumar ili zidar, a i Fabio je sve to prošao.
Nakon prekida profesionalne karijere sa 30 godina shvatio je da nečim mora da se bavi kako bi preživeo. O tome nije razmišljao dok je zarađivao mnogo novca kao fudbaler…

Na osam utakmica imao je osam asistencija. Špartao je po levoj strani, drobio je sve pred sobom, a onda se povredio. Oporavak je trebao da traje oko 5 meseci. Slobodnog vremena na pretek. Probao je kokain, imao žena koliko je poželeo.

Postoji paralelni svet povezan s kokainom. Normalnost više nije bila dovoljna. Mislim da sam imao bolest seksa. Pojavljivale su se žene s naslovnica koje se ne vide u normalnom životu. To što možeš reći ‘ostani sa mnom, plaćam te jer mogu’ je nešto što ti se obije o glavu. Uzimao sam deset grama dnevno. Jednom sam se baš uplašio. Nakon pet dana bez sna našao sam se u hidromasažnoj kadi. Uvukao sam se u krevet i nisam bio siguran hoću li se sutradan probuditi. Kad sam ustao, pobegao sam u planine i počeo proces detoksifikacije.

Vlasniku Kaljarija je svojevremeno priznao da redovno uzima kokain. Narkotici su mu stvorili ogromne probleme. Postao je zavisnik. Ogromne količine novca trošio je na drogu, a igračka karijera polako se gasila.
U Bolonji sam zbog operacije pauzirao četiri i po meseca, a kada sam se vratio na teren otišao sam u Porto Servo i iznajmio jahtu. Tamo su mi se pridružile dve Ruskinje, bila je luda zabava… Kada su u Bolonji saznali za to, raskinuli su ugovor sa mnom – ispričao je Mačelari.

Iako je imao želju da igra, brzo je postalo jasno da očekivanja iz mlađih dana neće ispuniti. Sa 30 godina počeo da igra za amaterske klubove u Italiji. Tada je počeo da pronalazi i dodatne poslove kako bi preživljavao jer je navikao na luksuzan život.

Igrač koji je delio svlačionicu sa Ronaldom ili Klarensom Sedorfom, morao je da razmišlja kako će da preživi. Prestao je sa fudbalom. Na različitim poslovima počeo je da zarađuje kao obični ljudi.

Plan je da ostanem u mojoj vikendici i preuredim dve ili tri male sobe. Srećan sam zbog ovog što imam, odnosno nema potrebe da se svaki dan vozim u Ferariju ili jedem skupa jela u restoranu. Ja sam zadovoljan s ovim što imam. Tako je, kako je – rekao je Fabio.