Gde je sad i šta radi Marija Šarapova?

Marija Šarapova je bivša ruska teniserka. Rođena je 1987.godine u mestu Njaganj u Rusija. Osvojila je 5 grend slem titula. Bila je osvajač na sva 4 Gren slem turnira, a ima i olimpijsku medalju. Godinama je važila za jednu od najlepših i najzgodnijih teniserki.

Marija Šarapova već dugo živi u Sedinjenim Američkim Državama. Ruska lepotica je 2020. godine rekla zbogom profesionalnom tenisu. Šarapova je bila verena sa slovenačkim košarkašem srpskog porekla Sašom Vujačićem, a bila je u ozbiljnoj vezi sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovim.

Šarapova je posle toga uplovila u vezu sa engleskim milionerom, Aleksanderom Gilkesom. Aleksander Gilkes nije štedeo novac za verenički prsten. Verenički prsten koji je posebno za „Mašu“ dizejnirala Džesika Mekkormak, košta čak 400.000 dolara!

Gilkes je rođen u Londonu. Potiče iz bogate porodice. Otac je čuveni zubar, a majka profesorka na Oksfordu. Dobar je prijatelj sa prinčevima Vilijamom i Harijem. Priča odlično ruski jezik i zaljubljenik je u rusku literaturu.

Sa grupom prijatelja osnovao je aukcijsku kuću “Paddle8”. Aukcijska kuća“Paddle8”se bavi prodajom umetničkih dela.

Lepa Maša danas uživa u porodičnom životu. Porodila se i ima sina.

Marija Šarapova je od turnira i sponzorskih ugovora je zaradila oko 300 miliona evra. Brendirala je proizvode „Šugarpova“. Marija je prvobitno uložila skoro 500.000 dolara, a sad je njena kompanija procenjena na preko 187 miliona dolara. Danas prodaje slatkiše i čokolade u 22 različite zemlje i zarađuje oko 20 miliona dolara godišnje. Šarapova ima suvlasništvo u kompaniji za proizvodnju narukvica. U tom biznisu je zajedno sa vlasnikom NBA ligaša Dalas Maveriksa Markom Kjubanom.