Igrao u NBA finalu, igrao finale Mundobasketa pa onda završio srednju školu.

Supertalentovani srpski košarkaš, Nikola Jović , uspeo je da sa samo 20 godina bude učesnik finala NBA lige i da igra u finalu Svetskog prvenstva. Zvuči neverovatno, ali je istinito da je sve to uspeo pre nego je završio srednju školu.

Sve je to stigao, a onda je našao vremena i da završi školu.
„Konačno sam završio srednju školu. Posle povratka iz Manile imali smo proslavu, dan posle toga sam otišao u školu i završio sve. Praktično je to bilo dva dana posle Mundobasketa. Proslavio sam sa porodicom, otišli smo na ručak“, rekao je Jović za „Majami Herald“.

Pričao je i o stvarima vezanim za košarku i o velikoj ulozi u reprezentaciji Srbije koju je imao na nedavno završenom Svetskom prvenstvu.
„Otišao sam tamo da sa namerom da pomognem timu što je više moguće. Hteo sam da vidim gde se nalazim u ovom momentu i koliko mogu da se nadmećem sa momcima koje sam gledao kao dete i na koje sam se ugledao. Na kraju je ispalo super, igrao sam dosta, niko to nije očekivao. Treneri su mi verovali, radio sam neke neverovatne stvari i osećao sam se sjajno.“

Nikola Jović je šampionat završio sa učinkom od 10,1 poena, 3 skoka i 2,6 asistencija po meču.
„Najviše sam napredovao u šutu za tri. Dobio sam još više samopouzdanja. Znao sam da sam dobar šuter, samo mi je trebalo da više verujem u sebe. Reprezentacija mi je mnogo u tome pomogla. Rekli su mi da šutiram kad god sam otvoren i to mi je pomoglo. Nadam se da mogu to da prenesem i u NBA ligu. Cele prošle sezone sam u Majamiju sa trenerima radio na mehanici šuta i to mi je značilo.

Nikola je na kraju istakao da mu je igranje za reprezentaciju mnogo pomoglo i da se nada da će i u sezoni koja je pred nama pokazati više u NBA ligi.

Srećno Nikola!