Ana Ivanovic-Najlepša teniserka sveta

Ana Ivanović je bivša je srpska teniserka i nekadašnji broj 1 na VTA listi. Rođena je u Beogradu 6. novembra 1987.godine. Osvojila je petnaest VTA turnira, uključujući i jedan grend slem turnir, Rolan Garos 2008.godine. Učestvovala je i na Letnjim olimpijskim igrama u Londonu. Sa saigračicama iz reprezentacije je došla do finala Fed kupa 2012. godine. Dana 28. decembra 2016. godine Ana je objavila da se povlači iz profesionalnog tenisa.

Ana Ivanović je nacionalni ambasador UNICEF-a za Srbiju i nosilac Ordena Karađorđeve zvezde trećeg reda.

 

Udala se 12. jula 2016. godine za nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera. Rodila je tri sina.

2012. godine britanski list Miror objavio je TOP 40 listu najprivlačnijih teniserki svih vremena. Prvo mesto zauzela je Ana Ivanović.

Miror je birao teniserke koje su plenile svojom lepotom, svojim igračkim, ali i drugim kvalitetima na terenu u poslednje tri decenije.

Titulu najprivlačnije teniserke svih vremena, ponela je srpska teniserka Ana Ivanović.

„Ana je ne samo pojam ženske lepote već i student jednog univerziteta i ambasador UNICEF-a“, piše britanski list Miror.

Na drugom mestu se našla teniserka iz Danske poljskog porekla Karolina Voznjacki, dok je treća još jedna Srpkinja, doduše s australijskim pasošem, Jelena Dokić.

U TOP 10 su se našle i Ana Kurnjikova, Stefanija Kjepa, Marija Šarapova, Viktorija Azarenka, Amanda Kucer, Marija Kirilenko i Alona Bondarenko.

Veliki broj ljudi se složio sa izborom lista Miror,a bilo je i onih koji su smatrali da je među prvih 10 bilo i za neke teniserke poput Elene Dementijeve, Žizele Dulko, Danijele Hantuhove, Sorane Kirstee, Gabrijele Sabatini, Julije Gerges.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije