Životna priča Gabrijele Sabatini, teniserke koju je svet obožavao.

Bivša profesionalna teniserka, Gabrijela Sabatini, se nakon što je završila tenisku karijeru, posvetila privatnom biznisu i sada poseduje kompaniju za proizvodnju parfema.

Argentinska bivša teniserka Gabrijela Sabatini jedna je od najdominantnijih žena u istoriji tenisa. U svojoj karijeri je osvojila preko 41 titulu i ostvarila najviši rang u karijeri u odnosu na singl i dubl.

Povukla se iz tenisa 1996. godine. Posle toga se posvetila promociji svog brenda parfema.

Gabrijelu Sabatini su povezivali sa nekoliko poznatih muškaraca. Najveću pažnju javnosti privukla su glasine da je naklonjena istom polu.

Tenis je počela da trenira sa 6 godina, a kad je imala 10 godina proglašena je najboljom teniserkom Argentine u kategoriji do 12 godina. Nastavila je da se razvija i napreduje. Bila je najmlađa igračica koja je osvojila Orange Bovl na Floridi sa 13 godina.

Osvojila je šest velikih internacionalnih juniorskih titula. Godine 1984. proglašena je za broj 1 na svetu kao juniorka. Ušla je u istoriju tako što je postala najmlađa igračica koja je stigla do polufinala Otvorenog prvenstva Francuske kada ju je pobedila Kris Evert.

Gabrijela se penzionisala 1996. godine, osvojivši 27 titula u pojedinačnoj konkurenciji i 14 u dublu. Poslednji meč odigrala je u oktobru protiv Dženifer Kaprijati.

Šampionka Otvorenog prvenstva SAD-a je napravila ogromno bogatstvo od 8 miliona dolara zarađenih od svoje teniske karijere. Pored teniske karijere, njena parfemska kompanija joj je takođe pomogla da poveća svoje materijalno bogatstvo.

Pored teniske karijere, Gabrijela je vodila uspešno i sopstvenu kompaniju mirisa „Gabriela Sabatini“. Kompaniju je osnovala 80-ih godina, u saradnji sa Muelhensom, nemačkim brendom parfema.

Sabatini je svoj privatni život držala u tajnosti. Prema nekim izvorima, ona nije udata, a šuška se da je u vezi sa 19 godina mlađim kolegom, teniserom Huan Martinom del Potrom.

U medijima se šuškalo da voli isti pol. Ona se nikada tim povodom nije oglašavala.

Gledajući njenu istoriju zabavljanja, bila je u romansi sa Donaldom Trampom 1989. godine, ali je raskinula nakon mesec dana. Zatim je bila u vezi sa Frankom Unkelbahom, nemačkim biznismenom, 1989. godine, ali su se razišli 1990. godine.
Izlazila je sa Rikijem Martinom, portorikanskim muzičarem. Izlazila je i sa argentinskom TV zvezdom Leom Monterom 1992. godine, ali to nikada nije potvrđeno.

Teniska legenda ima dugu listu zabavljanja. Nažalost ona do danas nije pronašla ljubav svog života.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije