Žestoka reakcija posle prebijanja sudije. Ukinut fudbal u Turskoj! (Video)

Faruk Kodža, predsednik Ankaragučua napao je i pesnicom udario sudiju Halila Umuta Melera. Posle utakmice Ankaragučua i Rizaspora (1:1) i pogotka u 97. minutu Kodž a je nokautirao sudiju. Kodža nije hteo raspravu sa sudijom. Utrčao je na teren i odmah udario sudiju. Ostale sudije su se rezbežale. Rukovodstvo tamošnje lige posle skandala zaustavilo je takmičenje.

Mehmet Bujukekš, prvi čovek turskog fudbala, potvrdio je da je Superliga odložena „na neodređeno“ posle nasilja na fudbalskom terenu. Sudija Halil Umut Meler ima 37 godina i na listi je elitnih sudija UEFA. Meler je ove sezone bio arbitar na tri meča Lige šampiona. Prošle sezone je delio pravdu u završnici Lige Konferencije, sudio je meč Vest Hema i AZ Alkmara.

Meler je posle napada završio u bolnicu. Zvanična istraga je pokrenuta, pa nema sumnje da prvog čoveka Ankaragučua čeka kazna.
O ovom nemilom događaju oglasio se i presdnik Turske, Redžep Taip Erdogan.
Osuđujem napad na sudiju Halila Umuta Melera posle meča Ankaraguču – Rizespor i želim mu brzi oporavak – citirane su Erdoganove reči u turskim medijima.

 

Haos se nastavio i posle skandaloznog poteza Koča, pošto su besni navijači uleteli na teren u nameri da se obračunaju sa arbitrima. Dok je sudija Ulula ležao na zemlji, pristalice Ankarugučua su ga šutirali.