Turski fudbaler Hakan Šukur više „ne postoji“ u Turskoj. Izbrisan je iz svih knjiga i danas taksira u Americi.

Hakan Šukur, čuveni turski fudbaler ovih dana slavi ovih dana 52.rođendan. Rođendan neće slavit u svojoj rodnoj Sapanki. Niko u Turskoj niti će čuti niti pročitati da je jedan od najboljih fudbalera Turske proslavio rođendan. Hakan Šukur će svoj rođendan proslaviti u svom novom domu u Sjedinjenim Američkim Državama. U Americi živi već sedam godina, nakon što je proteran iz Turske.

Hakan Šukur je bivši turski fudbaler. Rođen je 1971. godine. Ima 8 titula prvaka Turske i 5 Kupova Turske. Za reprezentaciju Turske odigrao je 112 utakmica i postigao 51 gol. U Turskoj je igrao za Sakarijaspor, Bursaspor i Galatasaraj, a u Evropi za Torino,Inter, Parmu i Blekburn Rovers.

Šukur iz Turske nije samo proteran već i zabranjen. Fudbalski savez Turske i Galatasaraj izbrisali su ga iz svih zvaničnih dokumenata. Nakon navodnog učešća u pokušaju državnog udara, za njim raspisana poternica i izdat nalog za hapšenje. U Turskoj Šukur više ne postoji.

Šukur je preko noći izgubio sve i počeo je da radi kao konobar San Francisku. Pošto je primetio da „čudni ljudi“ dolaze u restoran napustio je posao konobara. Slavni napadač zaposlio se kao Uber taksista. Sva imovina u Turskoj mu je zaplenjena.

Sada sam vozač Ubera i prodajem knjige da bih preživeo, rekao je Šukur.

U slobodnom vremenu komentariše fudbal pošto na svom Jutjubu ima podkast u kome komentariše dešavanja u fudbalu. To navijači u Turskoj ne mogu da vide jer je Hakan Šukur praktično „umro“ onog dana kada su to odlučili politčari.

Optužen je da je bio član „Gulen pokreta“ koji je 2016. godine pokušao da skine Erdogana sa vlasti.

„Nisam bio ni terorista ni izdajnik, a sve su mi uzeli. Celu moju imovinu su zaplenili. Počele su pretnje, prodavnica moje supruge je bila česta meta napada, decu su mi maltretirali, a oca bacili u zatvor i na kraju zaplenili sve što sam ikada stekao. Turska je moja zemlja i ja volim svoj narod.“

Hakan Šukur je inače imao nadimak „Bik sa Bosfora„. Poreklo vuče sa naših prostora. Otac mu je Albanac rođen u Prištini, a majka je iz Makedonije. Postigao je 295 golova u dresu Galatasaraja i klub vodio do titule u UEFA Kupu 2000. godine, dok je sa Turskom, za koju je postigao 51 gol, osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2002.

Prošlo je 7 godina od pokušaja puča. Samo jednom u javnosti je pomenuto ime Hakana Šukura i to je novinar Alper Bakiričigli platio otkazom.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije

Povezani postovi