Žena mu je opraštala ljubavnice

Po mnogima je najbolji bokser svih vremena. On je kombinovao snagu i brzinu. On je najbolji primer da je boks ipak plemenita veština. Bio je sjajan u ringu, bio je najbolji ali poznat je i po stvarima van ringa. On je Muhamed Ali ili Kasijus Klej, kako je kome drago.

Muhamed Ali je rođen 17. januara 1942. godine pod imenom Kasijus Klej. Boksom je počeo da se bavi sa 12 godina. Ukraden mu je bicikl. Policajac je uhvatio lopova. Klej je molio policajca da mu dozvoli da ga prebije. Policajac je slučajno bio bokserski trener Džo E. Martin. Policajac mu je predložio da počne da se bavi boksom. Klej ga je poslušao i počeo da redovno trenira.

1964. godine odlučio je da promeni ime i da se zove Muhamed Ali, a ne Kasijus Klej.

Četiri puta se ženio. Ima devetoro dece. Njegova druga supruga Kalila otkrila je mnoge podatke iz života Muhameda Alija koji su bili nepoznati široj javnosti. Ona se udala za Alija 1967.godine. Ona je objavila da je Ali u hotelske sobe i dovodio ljubavnice i plaćao ih, a da je ona za to znala.

Muhamed Ali je imao brojne afere i mnogobrojne veze za jednu noć. Jednu od svojih ljubavnica čak je i doveo na večeru sa predsednikom Filipina Ferdinandom Markosom. To je bila manekenka Veronika Porše. Posle razvoda sa Kalilom, Ali je za svoju treću ženu uzeo upravo manekenku Veroniku.

Od svih njegovih devetoro dece, najpoznatija je verovatno Lejla Ali, koja je nastavila da razvija sopstvenu impresivnu boksersku karijeru.
Prema Lejli i ostaloj deci, iako Muhamed Ali nije bio najbolji muž, bio je dobar otac. Svi su se brinuli o svom ocu kasnije u životu dok je živeo sa Parkinsonovom bolešću i tako sve do smrti.

Decenijama se borio sa Alchajmerovom bolešću i umro 2017. godine.