Zavirite u dom Dragana Džajića

Jednom prilikom Dragana Džajić, mlađa ćerka proslavljenog fudbalera Dragana Džajića, ugostila je novinare u domu proslavljenog fudbalera na Dedinju.

U potkrovlju roditeljske kuće lepa Džajina ćerka napravila je mali raj.
Ovaj prostor izgledao je drugačije. Bio je više kao dečji deo. Tu su bila dva velika kreveta. Rušili smo i zidove, bilo je potpuno drugačije. Otvorili smo prostor jer nam ovde dolazi društvo. U stvari, ovde društvo voli da dođe, čak i mamino i tatino, tako da smo napravili mesto za druženje – kazala je tada Dragana.

Dom Dragana Džajića izgleda sasvim obično kada se posmatra sa ulica beogradskog Dedinja. Iza kapije se krije pravi raj a verovatno je baš takvom neupadljivošću legendarni fudbaler uspeo da zaštiti privatnost svoje porodice tokom svih ovih godina. Iako njegove ćerke Sanja i Dragana imaju još neke adrese danas kada žive svoje bračne živote, ova vila uvek će se smatrati jedinom porodičnom kućom i domom svih Džajića u kojem njegove naslednice i danas provode mnogo vremena sa svojom decom.

Dom Dragana Džajića, naravno, ne bi bio kompletan bez njegove supruge Branke koja se najviše posvećuje pružanju topline ovom porodičnom gnezdu. U dvorištu se nalazi impresivna bašta sa uredno podšišanom travom, čempresima, bazenom i mnogo ruža. Kaskade i stepeništa koja vode od terase u vrt, ipak, napravljena su diskretno i nepretenciozno, bez ikakvog uočljivog znaka neukusne raskoši.

Dom Dragana Džajića postalo je Dedinje davne 2003. godine, a fudbaler je pre toga živeo na Karaburmi. Nikada nije zaboravio svoj kraj i postoje brojne priče o tome kako je nastavio da pomaže starim prijateljima i komšijama kad god bi mu se ukazala prilika. Džaja danas živi mirnim, povučenim životom ali voli i da se povremeno rekreativno lati sporta. Takođe, vodi računa kakva mu je ishrana u godinama koje danas ima.