AEK izdao saopštenje. Traži od UEFE da izbaci Dinamo iz Evrope.

Uprava AEK-a izdala je saopštenje u kom traži šestoku kaznu za Dinamo. AEK ponovo se oglasio nakon što je njihov navijač ubijen u obračunu sa pristalicama Dinama iz Zagreba. U žestokom obračunu dve navijačke grupe veče uoči utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona jedan navijač je ubijen, osam osoba je povređeno, a među njima i devojčica koja ima samo 12 godina.

Posle prve reakcije UEFE grčki AEK je izdao saopštenje.
Saopštenje prenosimo u celosti:„Potpuno isto pitanje koje muči naše navijače, što saznajemo poslednjih sati na sve načine, muči i nas: Kako je moguće da posle varvarskog ubistva Mihalisa od strane čopora kriminalaca iz Hrvatske, AEK može da izađe na teren i igra protiv ovog tima?
Hoće li neki od njegovih ubica biti na tribinama? Hoće li tamo biti njihovi saučesnici u zločinu koji danas na društvenim mrežama slave ubistvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju naš svet i ponose se ubistvom koje su počinili njihovi saradnici u organizovanom kriminalu?


Ko nas zapravo tera da tu utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško povređenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovde došli da ubijaju sastavni deo organizacije s kojom moramo da igramo fudbal?
Je li lobiranje Hrvata u okvirima UEFA važnije od ljudskih života koje su ubice oduzele? I zahteva li dobrobit evropskog fudbala da naše igrače teramo da igraju kao da se ništa nije dogodilo?
Postoji samo jedan način: Trenutna i stroga kazna odmah! Civilizovani evropski fudbalski svet to čeka. Zajedno s AEK-om!“

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije