Vimbldon moda: Ko nosi titulu kraljice stila?

Vimbldon moda je sinonim za bele haljine i eleganciju. A koja dama je kraljica stila: Kate Middleton, Jelena Đoković, Milka Federer ili Kim Murray?


Vimbldon je sinonim za beskrajan niz belih letnjih haljina, za jagode i šlag, koktele, jako sunce. Slavne dame utrkuju se da prikažu koliko stila imaju u tako uskim okvirima kakve pruža dreskod na Vimbldonu. Vimbldon moda je postala posebna fashion kategorija koja nas iznova oduševljava svakog jula.

Hiljade fanova i poznatih ličnosti pohrlilo je na teniski turnir u Londonu kako bi gledalo borbu Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza. Većina žena uz teniski rezultat pomno prati i šta nose i u čemu se pojavljuju prve dame Vimbldona, predvođene princezom Kate.

Kate Middleton je ove godine osvežila uspomenu na Lady D u svom zelenom blejzeru iz osamdesetih i plisiranoj beloj suknji. Balmain blejzer je u posebnoj nijansi zelene koja se podudara sa oficijalnim nijansama turnira – zelenom i ljubičastom.

Jelena Đoković je rešila da na ovom Vimbldonu ostane verna srpskim dizajnerima pa je do sada pokazala nekoliko autfita: ležeran u belom blejzeru, seksipilan u pripijenoj roza haljinici, a u medijima je odjeknuo njen autfit sa belim kardiganom brenda Maridruna. Na poslednjem meču pojavila se u plavoj cvetnoj haljinici i žutom blejzeru.

Mirka Federer za razliku od Jelene Đoković, koja se opredelila za opušteno izdanje, Mirka Federer pojavila se u romantičnoj providnoj beloj haljini maksi dužine. Uz suptilne karnere, haljina je nosila upečatljivi floralni vez.

Kim Murray, ova prelepa plavuša pojavila se na otvaranju u čipkanoj beloj košulji i farmerkama, a odmah potom svoj stil je zamenila prelepim haljinama. Ubedljivo najviše pažnje privukla je bela, teksturirana letnja haljina. I njena slamnata torba Aspinal Of London koja je postala neizostavan pratilac na teniskim tribinama.

Koja dama nosi titulu kraljice stila odlučite sami po svom ukusu.