Teška životna priča. Ostavljen kao beba, nosi ožiljak stašne nesreće.

Teške životne priče često mnogima nateraju suze na oči. Jedna od takvih priča je i ova o teškoj životnoj priči slavnog fudbalera.
Reč je francuskom fudbaleru Franku Riberiju. Nikad nije upoznao svoje roditelje. Još kao beba ostavljen je ispred vrata jednog manastira u Francuskoj. Sa samo dve godine imao je stravičnu saobraćajnu nesreću. Na licu je imao čak 100 šavova, rana je bila jeziva. Ostao je ožiljak koji mu je obeležio čitav život.

Deca su bila surova prema Riberiju. Bio je odbačen, ponižavan,ismejavan. Dobio je niz podrugljivih nadimaka kao što su Kvazimodo, Skarfejs, Frankenštajn…. Morao je da se brani kako je znao i umeo, ponekad i pesnicama. To teško detinjstvo i odrastanje učinilo ga je boljim čovekom.

„Bilo mi je teško. U školi su me ismevali, pričali o meni… Ali iako su me zadirkivali, nikada se nisam povukao i zaplakao. Nikada, baš nikada, ali sam patio. To me je mnogo mučilo, ali sam bes usmerio ka igranju fudbala. Bez tih ožiljaka, bio bih normalan dečak, a zbog njih sada imam izuzetan karakter i volju. Kada se setim svega, ponosan sam na ono što sam prošao. Nije bilo lako, ali zato danas volim svoje lice i svoj život“, rekao je u jednom intervjuu Riberi.
Riberi je napravio fantastičnu karijeru uprkos teškom detinjstvu. Karijeru je počeo u rodnom Bulonju daleke 2001. godine, a završio u Salernitani 2022. godine. Najduže je igrao za Bajern iz Minhena. Tu je proveo punih 12 godina i osvojio 9 titula prvaka Nemačke. Za reprezentaciju Francuske igrao je 81 utakmicu i postigao 16 golova.

Sve mu je krenulo na bolje kad je upoznao suprugu Vahibu Belhami. Vahiba je alžirskog porekla. Zbog supruge Frank je prešao u islam i uzeo muslimansko ime Bilal Yusuf Mohammed. Imaju dve kćerke, Hiziju i Šahinez.

„Upoznao sam je sa 16 godina, živeli smo u istoj ulici. Zaljubio sam se na prvi pogled“ rekao je Frank.

Riberi je dokaz da običan mali čovek može postati jedan od najboljih na svetu. Postao je heroj nacije… Ali navijači imaju kratko pamćenje. Posle samo nekoliko slabijih igara našao na mmeti navijača. Brzo je od heroja postao loš momak…

Franck RIBERY (FC Bayern Munich) cries unrestrainedly, single picture, cut single motive, portrait, portrait, portrait. FC Bayern Munich-Meisterfeier on the Rathausbalkon / Marienplatz in Munich on 26.05.2019. Football, Season 2018/19, DFB Pokal Final RB Leipzig (L) – FC Bayern Munich (M) 0-3. | usage worldwide,Image: 437801883, License: Rights-managed, Restrictions: GERMANY OUT, Model Release: no, Credit line: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

2010. godina je bila grozna za dvojicu velikih legendi. Izvesna Zahija Dehar je objavila da su joj dvojica slavnih francuskih reprezentativaca Frank Riberi i Karim Benzema platili za seksualne usluge. Problem je što je ona u vreme skandala sa fudbalerima bila još bila maloletna. Fudbaleri su oslobođeni optužbi za podvođenje maloletnice, jer nisu znali koliko ima godina. Bila je poklon za rođendan jednom od fudbalera i za to dobila 700 evra.

Zahija Dehar je iskoristila slavu i sada šeta crvenim tepihom. Benzemi i Riberiju ostala je crna rupa u biografiji.

„2010. godina je bila grozna za mene. Neću ni da pominjem povrede sa kojima sam se suočavao. I u privatnom i u fudbalskom životu sam krenuo stranputicom. Izgubio sam se i povredio sam bliske ljude. Mnoge sam razočarao, čak i šokirao i želim da se izvinim zbog toga“, govorio je Riberi.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije