Hamad Međedović: Novak je veći čovek nego teniser

Pre nekoliko dana, Hamad Međedović, osvojio je „ATP NextGen“ turnir. On je trenutno najbolji mladi teniser na svetu. Posle velikog uspeha zahvalio se svima koji su bili uz njega i pomogli mu.

Neizmernu zahvalnost i poštovanje upućujem svom prvom treneru Edisu, zatim velikom čoveku i treneru Boći Obradoviću. Mom teniskom uzoru Đokoviću, koji je veći čovek nego teniser. Onda možete da zamislite kakva je to gromada od čoveka kada je prvi reket sveta. Mom sadašnjem timu sa kojim radim, na čelu sa Viktorom Troickim čija mi saradnja mnogo znači, a ujedno smo ostvarili i najbolje rezultate – poručio je Međedović preko Teniskog saveza Srbije.

Nije zaboravio ni navijače. a ni zemljake.
Posle ovog velikog uspeha, želim da se zahvalim svima vama koji ste me podržavali i bodrili na bilo koji način, hvala vam od srca. Iako većina vas nije mogla da bude na tribinama, ona topla ljudska briga i podrška do svakoga dođe kada je najpotrebnije. Ta energija pomaže i na terenu, gde nije dovoljna samo fizička spremnost, već i ona unutrašnja. Do mene je stigla ta vaša energija u najvažnijem trenutku. Svaki sportski uspeh, pa tako i moj, utemeljen je na upornim i iscrpljujućim treninzima, ličnom odricanju. Neizbežan je i talenat ili Božiji dar, kako ga osećam, a neophodna je i sportska sreća koja je bila na mojoj strani. Svoju radost, sreću i uspeh delim sa svojim sugrađanima u Novom Pazaru, gde je moja duša, ali i u širokom krugu prijatelja, komšija i divnih ljudi koji su me prihvatili u Beogradu.

Nema mnogo vremena za slavlje.
Uspesi i radosti traju kratko, tako da odmah po povratku u Srbiju već su isplanirane nove pripreme i treninzi, pa nisam u prilici da odgovorim na mnogobrojne pozive i željene proslave. Hvala svima, nadam se da ću da budem u prilici da podelim svoju radost sa dragim ljudima i sugrađanima kako u Beogradu, tako i u svom rodnom Novom Pazaru – zaključio je Međedović.