Odbrojavanje uveliko traje,predstavljena baklja, a organizatori najavljuju spektakularno otvaranje.

U sedištu Organizacionog komiteta baklju za Olimpijske i Paraolimpijske igre koje će se održati naredne godine u Parizu predstavio je francuski dizajner Matje Leaner. Baklja je od lakog, poliranog čelika. Baklja ima boju šampanjca i trebao bi da posmatraču dočara kretanje Sene koja će biti centar dešavanja na otvaranju OI.

Nakon što će u grčkoj Olimpiji, u skladu sa drevnom tradicijom, biti obasjan zracima sunca, olimpijski plamen će, preko Sredozemnog mora, stići u Francusku. 8. maja 2024. u Marseju će početi proslava i odatle štafeta baklje počinje svoje putovanje kroz različite regione Francuske sve do ceremonije zatvaranja Paraolimpijskih igara.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah pozvao je sve zemlje sveta da se za godinu dana okupe na Olimpijskim igrama u Parizu.

Organizatori su najavili spektakl. Otvaranje pred 600.000 gledalaca i to van stadiona uz reku.
Ako želite da ljudi zapamte Igre, morate im ponuditi nešto što nikada pre nisu videli – rekao je direktor događaja Tijeri Rebo.
Organizatori Olimpijskih igara 2024. testirali su rutu od šest kilometara duž reke. Na obalama Sene planirano je da se održi otvaranje Igara.
Zaploviće 50 brodova, a na obalama Sene se oćekuje oko 600.000 gledalaca.

Biće to prvi put u istoriji Igara da se ceremonija otvaranja održi van stadiona.