Umro je legendarni trener koji je ostavio dubok trag u srpskoj, jugoslovenskoj i balkanskoj atletici. Preminuo je atletski reprezentativac i trener iz Bugarske Hristo Gergov u 81. godini.

Hristo Gergov je bio državni prvak i reprezentativac Bugarske na 400 i 400m prepone. Ostaće upamćen kao trener u oba beogradska večita rivala – Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Hristo Gergov je rođen 1943. godine. Bio je viši sportski trener, a završio „VIF“ u Sofiji. Kao trener radio je u Sofiji do 1986. godine. Tada dolazi u Beograd gde radi kao trener u AK Crvena zvezda. U Zvezdi radi sa svojom suprugom Dobrinkom-Binom. Od 1991. godine radi u AK Partizan sve do 1994. kada odlazi u Hrvatsku, u Osijek, a zatim u Goricu u Sloveniji.

Hristo Gergov je radio sa najboljim sprinterima kod nas. Sa našim sprinterima je ostvario niz velikih uspeha. Štafeta 4x400m u kojoj su nastupali njegovi puleni Branković, Mačev, Popović, Jovković i Đurović, prva je kod nas trčala ispod tri minuta. Njegov sprinter Slobodan Branković je 1992. godine bio prvak Evrope u dvorani.

Svojim znanjem i odnosom prema treningu ostavio je dubok trag u srpskoj atletici, kao i u zemljama u kojima je još radio.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.