Tektonski potresi u najmoćnijem francuskom klubu Pari Sen Žermenu.

Traži se novi trener, otišao je Mesi, Nejmar je pred odlaskom ali ovo niko nije očekivao- Kilijan Mbape želi da ode. Mbape je obavestio upravu Pari Sen Žermena da neće aktivirati produžetak saradnje do 2025. godine.

Nisam rekao upravi PSŽ da me prodaju ili da idem u Real. Samo sam ih obavestio da ne želim da produžim ugovor do 2025. godine. Pregovarali smo oko tog produžetka i srećan sam što ću biti u klubu još godinu dana“, rekao je Mbape u intervjuu za italijansku „Gazetu“.

Kada i kuda – to je sada pitanje za čelnike kluba. Ovo znači da će mu naredno leto biti i poslednje u klubu. To znači i da će Pari Sen Žermen morati da proda prvu zvezdu (cena 150 miliona) ako ne žele da ga izgube bez obeštećenja.

Ova izjava poremetila je i transfer planove Real Madrida. Madriđani odavno stoje u redu za Kilijana. Izgleda da su Madriđani dočekali svoj trenutak.

Naredni korak je Pari Sen Žermena. Za Parižane i Embapea postoje dva puta. Prodaja već ovog leta ili novi i jači ugovor.
Embape želi odraditi i narednu sezonu u klubu ali bez produžetka saradnje. Ovo je najgori scenario za PSŽ i katarskog vlasnika jer znači gubitak ogromne količine novca.

Kako pišu Francuzi razgovori su svakodnevno, razgovaralo se i sa majkom Embapea ali pomaka nema.
Sve je u rukama Embapea – on je jedini koji se u ovom trenutku pita za sve i od njega zavisi kako će dalje teći ova priča.