Spojile su ih ukrštene reči

Ljubavna priča Jelene Ristić i Novaka Đokovića počela je još u srednjoškolskim danima. Tri godine su bili prijatelji pre nego što su postali par.

Teniser Novak Đoković je po većini ljubitelja tenisa najbolji svetski teniser svih vremena. Njegove 24 grend slem titule to i potvrđuju. Novaku svaki poraz teško pada, ali uvek utehu pronađe u u zagrljaju svoje porodice, pre svih supruge Jelene Đoković i dece sina Stefana i ćerke Tare.
Jelena, tada Ristić prvi put se pojavila u javnosti kao Novakova devojka davne 2006. godine u Amersfortu. Od tada Jelena je gotovo na svakom turniru u njegovom boksu. Zadjih godina zajedno sa Jelenom u boksu su i njihova deca, sin Stefan i ćerka Tara. A kako je sve počelo.

To je jednom prilikom ispričala Jelena.
Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u jednom klubu na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je rešavao neke ukrštene reči, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rešavamo, ali posle toga smo se sretali povremeno i uvek lepo družili, ali bez ikakvih naznaka da ćemo se ikada zabavljati.

Počeli smo da se zabavljamo tek posle tri godine – rekla je Novakova supruga.

Novak je u jednom razgovoru sa novinarima potvrdio Jeleninu priču i otkrio da je bio zaljubljen u Jelenu i pre nego su se počeli zabavljati.
Ona se sada preziva Đoković, jer je postala moja supruga. Videli smo se prvi put na jednom od lokalnih turnira u Beogradu…. Ona je bila moja devojka pre nego što smo se uzeli. Pre toga je bila moj prijatelj. A pre toga je bila devojka na koju sam odlepio u srednjoj školi – objasnio je teniser u jednom intervjuu stranim novinarima.

Novak je tada novinarima objasnio i kako je zaprosio Jelenu.
Otišli smo na vožnju balonom. Iznajmio sam još jedan balon, koji je trebalo da se digne u trenutku kada bismo mi prolazili i otpustio bi znak na kojem bi pisalo „Hoćeš li da se udaš za mene?” Problem je nastao kada se balon zapalio, doduše ne tako jako. Jelena je počela da paniči. „O, bože. Imamo rupu u balonu” – prisetio se sportista. – Okrenuo sam se ka vozaču i rekao: „Molim te, pomozi. Propustiću priliku”.

Jelena je tada ugledala drugi balon. Kad je pročitala šta piše mislila je da je reklama. Okrenula se da kaže Novaku , a on je već bio na kolenima.
Okrenula sam se, a on je već klečao s prstenom! – ispričala je Jelena Đoković.

Jelena i Novak su se venčali u Crnoj Gori na Svetom Stefanu 2014.godine. Jelena je već tada bila u drugom stanju.
Kada sam je video prvi put u venčanici, da se smeši i ide ka meni, izgledala je kao anđeo! Pokušavao sam da ostanem u tom momentu i da ga dobro zapamtim. Koncentrisao sam se na nju, njen osmeh i na našu bebu. Bio je to zaista savršen momenat – iskren je Novak.

Uskoro je na svet stigao njihov sin Stefan, zatim i ćerka Tara nekoliko godina kasnije. Đokovići svaki slobodan trenutak provode porodično.