Dečko Arine Sabalenke pronađen mrtav. Beloruski sportista umro u 42. godini.

Bivši beloruski profesionalni hokejaš i dečko teniserke Arine Sabalenke, Konstantin Kolcov, preminuo je u 42. godini. Konstantin Kolcov je bivši beloruski hokejaš. Bio je učesnik Olimpijskih igara i NHL igrač.

Kolcov je igrao za reprezentaciju Belorusije na Olimpijskim igrama 2002. i 2010.godine. Kolcov je proveo tri sezone u Pitsburg Pingvinsima od 2002. i 2006. godine.

„S velikom tugom vas obaveštavamo da je trener Salavata Konstantin Kolcov, preminuo. Bio je vesela osoba, voleli su ga svi i poštovali, igrači, kolege i navijači. Konstantin Evgenijevič zauvek se upisao u istoriju našeg kluba. Neka počiva u miru“, objavio je njegov klub Salavat Julaev iz ruskog grada Ufe.

Konstantin Kolcov je od 2021. godine bio u vezi sa trenutno drugom teniserkom sveta Arinom Sabalenkom.
On je tokom igračke karijere bio učesnik na dva turnira Olimpijskih igara 2002. i 2010. godine. Za nacionalnu selekciju ukupno je odigrao 123 meča uz 34 data gola i 21 zabeleženu asistenciju.

Posle igračke karijere je započeo je i trenerski posao, a od njega se oprostio tim Salavet Julajev iz Ufe u kom je radio kao pomoćni trener.

„Volim te. Srećan rođendan ljubav moja. Ti si moja najdraža osoba, moj najbolji prijatelj i moja najveća podrška. Nadam se da ćemo imati sve što smo planirali. Volim te“, napisala je Arina u jednoj objavi na Instagramu.