Lične stvari Mihaela Šumahera idu na aukciju. Šta će se naći na aukciji?

Mihael Šumaher je doživeo tešku nesreću na skijanju, 29. decembra 2013. godine. Zbog te nesreće je dugo bio u komi i ostao nepokretan. Od tog trenutka pa sve do danas uglavnom su u javnosti provejavale informacije vezane za njegovo zdravstveno stanje.

Sda stiže vest koja će sigurno izazvati pažnju mnogih njegovih fanova. Pre svega ovo će izazvati pažnju strastvenih kolekcionara.

Osam satova iz lične edicije sedmostrukog šampiona Formule 1 naći će se na aukciji u organizaciji poznate kuće „Kristi“. Procena je da svi satovi zajedno vrede čak 4.000.000 američkih dolara.

Među skupocenim satovima posebno se izdvaja „Platinum Vagabondage 1“. On je pravljen sprecijalno za Šumahera. Na satu su izgravirani simboli koji predstavljaju sve titule Nemca, kao i logo „Ferarija“. Sat je dizajnirao Fransoa Pol Žurne. Ovaj sat je pre dve decenije Šumaheru poklon od tadašnjeg šefa i svog velikog prijatelja Žana Toda. Procena je da će na predstojećoj aukciji dostići cenu između 1.200.000 i 2.200.000 dolara.

Veliko interesovanje sigurno će izazvati i personalizovani „Audemars Piguet“. I ovaj sat Šumaher je dobio od Toda. Na satu su uklesani svi do tada osvojeni pehari u Formuli 1, kao i crvena trkačka kaciga. Procenjen je na oko 300.000 dolara.

Izuzetno zanimljiv sat biće i „roleks“ Daytona Paul Newman. Ovaj sat je kupio sam Šumaher. Procenjen je između 230.000 i 440.000 dolara.

Aukcija će biti 13.maja u Ženevi.