Spektakl u prva dva seta i povreda Alkaraza obeležili put Novaka Đokovića u finale.

Posle pobede nad Karlosom Alkarazom, Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa. Početkom trećeg seta teška povreda Alkaraza prekinula spektakl. Novak je slavio posle četiri seta rezultatom 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Spektakl koji su svi željno isčekivali imali smo u prva dva seta. Bio je to tenis kakav odavno nije viđen. Nažalost spektakl je prekinut na šokantan način. Mladi Alkaraz nije mogao da se kreće po terenu nakon što je odjednom osetio bolove. Posle dva gema u trećem setu Alkaraz je stao i zabrinuo sve prisutne. Prišli su mu sudija iz stolice i Novak. Odmah se videlo da nije u mogućnosti da nastavi meč na nivou na kojem je igrao prva dva seta. Jedva se kretao na terenu i Novak je lako osvojio treći set.

U četvrtom setu Novak je vodio rat protiv publike koja mu je zviždala u više navrata. Međutim Novak je i ovaj set lako dobio.

U prva dva seta, videli smo fenomenalan tenis obojice tenisera i zaista je šteta što je na ovakav način spektakl prekinut.

Nakon pobede Novak je prvo uputio lepe reči rivalu.

„Moram da kažem, šteta za povredu. Poslednja stvar koju želimo su ovakvi problemi u kasnoj fazi grend slema, žao mi je zbog njega, nadam se da će da se oporavi i uskoro da se vrati“, rekao je Đoković.

„Rekao sam mu na mreži da je mlad i da će osvajati ovaj turnir siguran sam mnogo puta. Neverovatan je takmičar, dobar i fin dečko i zaslužuje svu podršku. Teško mi je zbog njega i čestitam mu na borbenom duhu što je izdržao da odigra do kraja meča“.

Mats Vilander je govorio o situaciji na meču Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

„To je izazvao Novak i samo Novak. Razlika između toga kako se Novak kreće čak i kada je umoran, i u poređenju sa Karlosovom kretnjom je ogromna. Nikada nisam video ovako nešto od Karlosa, Novak je razotkrio njegovu slabost“rekao je Mats i dodao:
„Mislim da je bilo tenzije i stresa. Nisam nikada ranije čuo da Alkaraz ima grčeve, a ne mogu da zamislim da nije imao odličnu pripremu za ovaj meč, pa mislim da je bio pod stresom“.

„Alkaraz je u proseku trčao 20 metra do grčeva. Odigrali su 155 poena što znači da je pretrčao 3.000 metra. Nije šetao, već ih je prešao u sprintu. Za razliku od Novaka nije mogao tako dobro da čita igru i napravio je mnogo više koraka“, rekao je Vilander.

Neki novinari su tražili od Alkaraza da prokomentariše to kako je Novak slavio jedan broj osvojenih poena protiv njega – iako je bio povređen.

Odgovorio im je kao pravi sportista.

“Svaki igrač se razlikuje od drugog – i iz ličnog iskustva znam kako je teško igrati protiv nekoga ko nije na 100 odsto mogućnosti – i koliko je ponekad mučno da se zatvori gem, set, meč. Ne smeta mi kako je Novak slavio – jer je to činio onako kako je se osećao. I ja bih isto to uradio da sam pobedio, bez obzira na to što moj rival možda nije na maksimumu svojih mogućnosti”.

Veliki na terenu, veliki u pobedi.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije