Reprezentativac Italije u fudbalu sumnjiv zbog klađenja

Reprezentativac Italje Sandro Tonali otišao je sa devojkom Đulijet Pastore na mini odmor. Ovaj odmor bi da presedne vezisti Njukasla. Novinar Fabricio Korona objavio je da je Toneli umešan u ilegalno klađenje.

Korona tvrdi da su Tonali i Nikolo Zaniolo dvojica igrača koji su pod istragom zbog kršenja pravila klađenja, odnosno da su se kladili na nelegalnim sajtovima.

Pod istragom je zasad samo Nikolo Fađoli, fudbaler Juventusa koji je priznao umešanost. Korona ističe da se jedan od druge dvojice igrača kladio na svoj tim dok je sedeo na klupi.
Korona je prvi pre nekoliko meseci javio da je Fađoli umešan u ilegalno klađenje na zabranjenim sajtovima.
Korona, koji je nedavno proveo vreme u zatvoru zbog, između ostalog, ilegalnog pribavljanja fotografija i pokušaja da njima ucenjuje klubove i igrače, zapretio je da će prozvati „sve homoseksualne igrače u fudbalu“.

Šta se to događa u Juventusu u poslednje vreme? Oduzeti bodovi usled malverzacija, izbacivanje iz Evrope, potom i doping skandal iz kog će se Pol Pogba teško izvući nalaze se na listi onoga što je zadesilo ekipu u poslednjih nekoliko meseci. To ipak nije kraj.

Prema pisanju Korijere delo Sporta, dvadesetdvogodišnji fudbaler Nikolo Fađoli umešan je u kladioničarski skandal!

Prema pisanju ovog medija on se navodno kladio putem interneta, a pominje se meč Sasuolo – Juventus iz petog kola ove sezone u kojem je Stara dama doživela poraz 4:2.

Određena kladionica je primila veliki broj uplata na broj golova, a čitav slučaj je sada u rukama tužioca Đuzepea Ćinea. Ukoliko se navodi ispostave tačnim Fađoli bi mogao da bude izbačen iz fudbala na tri godine uz novčanu kaznu.

Podsetimo, fudbalerima nije dozvoljeno da se klade, a posebno je kontroverzno kada su u to uključeni i timovi za koje igraju.
Izvor: telegraf.rs/sport/fudbal