Novak deklasirao Alkaraza i zakazao finale sa Sinerom!

U polufinalu Završnog mastersa, prvi teniser sveta Novak Đoković, savladao je Karlosa Alkaraza sa 2:0 (6:3, 6:2) i tako zakazao finale sa Janikom Sinerom.

Teško da će iko ikada biti kao Novak Đoković! Srpski teniser je još jednom pokazao da se ne zna od čega je satkan, te je samleo Karlosa Alkaraza u polufinalu turnira u Torinu.

Jedno šta je bilo sigurno pred ovo polufinale, to je da će Đoković i Alkaraz podariti publici u Torinu vrhunski tenis. Atomski tenis. Zbog toga je publika došla, to je htela, to je i videla. Oba tenisera su bila poprilično „naoštrena“, željna borbe, željna dokazivanja.

Karlos Alkaraz je krenuo silno od starta, imao je dve brejk lopte na samom početku meča, ali je Novak to prvo spasio, a onda je počeo da igra svoju igru i da pleše po terenu.

Prevaga prvog seta dogodila pri rezultatu 4:3 za Novaka. Alkaraz je servirao, a onda se dogodila prava katastrofa. Španac je napravio čak četiri greške iz bekhenda. Novak je to iskoristio i uzeo je brejk vredan prvog seta!

U drugi set Alkaraz je ušao željan osvete. Ali na drugoj strani je bio niko drugi već najbolji svih vremena. Odmah je u trećem gemu brejknuo Karlosa, i odmah zatim potvrdio brejk. To je bio početak kraja. Novak je pružio još jednu šansu Karlosu ali kad je ovaj nije iskoristio bio je to kraj. Vidno umorni i iznervirani Alkaraz nije više imao nijednu šansu. Novak je zasluženo u finalu.

Još jedno bravo za Novaka.