Dragan Kobiljski – Biografija poznatog odbojkaškog trenera

Ko je Dragan Kobiljski?

Dragan Kobiljski predstavlja istaknutu figuru u svetu odbojke u Srbiji. Sa pozicije uglednog trenera, on je postao simbol uspeha i uzor nadolazećim generacijama u ovom sportu.

Rodjen 1971. godine, Dragan Kobiljski je izgradio temelje svoje sportske karijere u odbojci 1994., kada je započeo igračku karijeru koja će ostaviti duboki trag u ovom sportu. Poznat po spektakularnom načinu blokiranja i efektnim napadima, Kobiljski je vrlo brzo privukao pažnju i stekao poštovanje među odbojkašima i fanovima.

Igračka staza Dragana Kobiljskog:

 • Rane godine: Od početnih dana, performanse na poziciji srednjeg blokera bile su impresivne.
 • Klubovi: Nastupao za klubove poput:
  • Partizan (Srbija)
  • Ren Volley 35 (Francuska)
  • Budućnost (Crna Gora)
  • GFCA Volleyball (Francuska)
  • Spacers de Toulouse (Francuska)

Svaki od klubova svedoči o njegovoj sposobnosti da bude ključni igrač na terenu, cijenjen zbog sposobnosti da donese ključne poene i blokade koje vode do trijumfa tima. Kobiljski je svoju igračku karijeru završio u francuskom klubu GFCA Volleyball 2008. godine, nakon čega prelazi na trenerske vode.

Danas, kao trener, Dragan Kobiljski svoje bogato iskustvo prenosi na mlađe generacije i svojim metodičkim pristupom postiže izvanredne rezultate. Njegova trenerska karijera je nastavila da se širi, sa posebnom notom u SCM Zalău u Rumuniji, gde igra vitalnu ulogu u razvoju tima. Kao sinonim za odbojkašku strast i posvećenost, Kobiljski nastavlja da inspiriše kako igrače, tako i ljubitelje odbojke.

Karijera trenera

Dragan Kobiljski, bivši istaknuti odbojkaš, svoje bogato iskustvo u ovom sportu uspešno pretače u trenerske pobede. Kao što su sportisti posvećeni treninzima, tako je i Kobiljski posvećen razvoju igrača i strategija koje vode ka uspesima na terenu.

Trener u Srbiji i inostranstvu:

 • Počeci: Njegovi prvi trenerski zadaci bili su u Borac Starčevo, gde je započeo svoje trenersko putovanje.
 • Partizan: Kao pomoćnik trenera u Partizanu tokom sezone 2009-10, doprineo je razvoju mladih talenata i unapređenju igračkog kadra.
 • ACH Volej: Uloga pomoćnika trenera u slovenačkom ACH Volej označila je prekretnicu u njegovom razvoju trenera i donela značajne uspehe.
 • Iranski tim: Internacionalni uspeh stigao je sa pozicijom pomoćnika trenera u iranskom nacionalnom timu, gde je tim pod njegovim nadzorom osvojio brojne medalje.

Trenutna pozicija:

 • SCM Zalau: Kobiljski je trenutno glavni trener rumunskog SCM Zalau, gde nastavlja da gradeći svoj trenerski autoritet i ostvaruje zapažene rezultate.

Trenerski put Dragana Kobiljskog obeležen je stručnošću i posvećenošću odbojci, a njegov uticaj na igru i igrače i dalje je vidljiv kroz rezultate koje postiže sa timovima s kojima radi.

Porodična tragedija

U srcu Beograda odigrala se užasna tragedija koja će ostaviti neizbrisiv trag u sećanjima svih građana. Dragan Kobiljski, poštovani sportski trener, i njegova supruga, Nina, suočili su se s neopisivom boli nakon što je njihova kćerka, Ema, tragično preminula u oružanom napadu u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.

Događaj je odneo ukupno devet nedužnih mladih života i život jednog školskog čuvara. Ema, pokazavši bezgraničnu hrabrost, zaštitila je svoje školske prijatelje žrtvujući svoj život i time omogućila evakuaciju drugima.

Tokom dirljivog ispraćaja, prizor tuge Dragana i Nine Kobiljski činio je suze prisutnih neizbežnim. Dragan, držeći belog plišanog medvedića, simbol detinjstva i nevinosti, stajao je kao nepomičan simbol roditeljskog gubitka.

Ema Kobiljski, heroj u najtežim trenucima, svojim činom pokazala je svetlost u vremenima kada je sve izgledalo mračno. Njeni postupci spojili su je sa osam drugih žrtava, ostavljajući zajednici zadatak da se nosi s dubokim gubitkom.

Ovaj nemili događaj odzvanja kroz srca porodica poginulih, kao i celokupne zajednice. Dragan Kobiljski, koji je u trenutku obaveštenja o tragediji bio u inostranstvu, i Nina nose nepodnošljiv teret bola, ali se i suočavaju sa surovom stvarnošću u kojoj su njihova ljubav i sreća pretvoreni u večni nedostatak.

Čitava nacija stoji uz familiju Kobiljski u ovim crnim danima, deleći njihov gubitak i šaljući im podršku za prevazilaženje ovog tragičnog perioda.

Saosećanje i solidarnost u vreme tragedije

U srcima zahvaćenim tugo zbog nedavnog gubitka, Dragan Kobiljski je izrazio duboko razumevanje prema svim ožalošćenim porodicama. Njegov izraz saosećanja i solidarnosti naglašava da niti jedna tragedija ne bi trebalo da se izdvaja od drugih. On je javno izjavio:

 • Njegova porodica oseća bol kao i svi drugi pogođeni
 • Izrazi saučešća trebaju biti upućeni svim ožalošćenim
 • Ne treba praviti poređenja među gubicima koji su svi jednako teški

U teškim trenucima, ovaj stav potvrđuje važnost zajedništva i podrške među onima koji su izgubili voljene.

Za više informacija o Draganu Kobiljskom, posetite Wikipedia stranicu ili 24sedam.rs za biografiju i detalje iz njegove karijere.