Preminuo jedan od najvećih sportista Jugoslavije. Posle duge i teške bolesti preminuo Milan Nenadić.

Posle duge i teške bolesti preminuo Milan Nenadić. Legendarni rvač preminuo je 16. januara u 81. godini u Zrenjaninu. Nenadić je rođen 1943. godine u Drenovcu, kod Gline, živeo je i radio u Petrinji gde je započeo i završio svoju karijeru profesionalnog rvača, da bi potom u tom mestu počeo da se bavi i trenerskim poslom.

Milan Nenadić je jedan od najboljih sportista koje je Jugoslavija imala. Osvojio je pregršt medalja tokom svoje karijere. Bio je dvostruki prvak Evrope u Modeni 1969. i Berlinu 1970 godine. Na Evropskom prvenstvu 1968. osvojio je srebrnu medalju. Bio je i vicešampion sveta 1972. u Teheranu. Do bronzanih odličja stigao je na šampionatima sveta u Mar del Plati 1969. i Edmontonu godinu dana kasnije. Najznačajnije odličje koje je osvojio je brozano odličje sa Olimpijskih igara u Minhenu 1972. godine.

Nenadić je bio i višestruki prvak Jugoslavije, a prvi internacionalni uspeh bila mu je bronza na Mediteranskim igrama u Tunisu 1967. Nenadić je karijeru počeo RK „Gavrilović“ u Petrinji, a po završetku uspešne rvačke karijere posvetio se trenerskom poslu u kome je takođe bio uspešan.

Milan je bio selektor reprezentacije Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. Tada su medalje osvojili Vlado Lisjak i Šaban Trstena (zlato), Refik Memišević (srebro) i Jožef Tertei (bronza).

Za reprezentaciju Jugoslavije je nastupao od 1962. do 1972. godine i učestvovao na čak devet svetskih prvenstava, sedam evropskih, dva puta je bio na Olimpijskim igrama.