Poznata glumica sa legendarnim sportistom ima sina

Publici u Srbiji glumica Aleksandra Janković je prepoznatljiva po ulozi Vesne u popularnoj seriji „Azbuka našeg života“.

Aleksandra je pre nego što je dobila ulogu Vesne prošla i sama kroz razvod. Malo ko zna da je njen životni saputnik bio legendarni srpski vaterpolista Dragan Andrić. Zbog toga je i lakše ušla u lik Vesne. Aleksandra je samohrana majka koja je posle razvoda sama odgajala sina Vanju.

Dosta razumem ljude i njihove situacije. Iako imam to iskustvo, ja sam mogla sa sobom da ponesem tonu besa, ljutnje i prezira, ali nisam. Ima na tome još uvek rada, jer uvek nekako ostajete povređeni. Ostavljen ili ostavio, vi ste povređeni jer vama nešto nije uspelo. U radu na seriji svakako je to pomoglo kao iskustvo. Glavni junaci su 25 godina zajedno, a ja privatno nisam dogurala do te brojke, ali jesam do osećanja samoće, nepripadanja i odustajanja. Tu ne glorifikujem ni ženu, ni muškarca, jer je stvar obostrana. To je dvosmerna ulica – rekla je Aleksandra za „Blic“.

Uloga Vesne joj je pomogla da preispita sopstvene odluke.
Mislim da mi je uloga Vesne doprinela da još jednom preispitam samu sebe u svim svojim životnim odlukama i posledicama koje te odluke nose. Smatram da je serija emotivna i da dotiče sve segmente života. Toliko je puna ljubavi, bez obzira kroz šta prolaze glavni junaci. Oni jedno prema drugom imaju i ljubav i poštovanje. Ako je neko pred razvodom, ja se molim za što lepši i mirniji razlaz. Ako mora – neka to učini, a ko ne mora – neka radi na tome da popravi situaciju, jer ne postoji ništa važnije od porodice – istakla je glumica.

Dragan Andrić je sa vaterpolo reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. i Seulu 1988, a bio je i svetski prvak 1986. godine. Bio je selektor vaterpolo reprezentacije Savezne Republike Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1996, ali smo tamo naslavno završili bez odličja.