Skandal sa Marijanom Mateus mu narušio reputaciju

Branislav Ivanović je bivši kapiten i rekorder po broju nastupa u dresu Srbije. On je profesionalnu karijeru završio 2021. godine. Pored besprekornih igara na terenu stameni desni bek je, u jednom trenutku, bio u centru pažnje javnosti zbog svog privatnog života.

Bane je rođen u Sremskoj Mitrovici. U jeku sjajnih partija u dresu londonskog Čelsija 2014. godine je bio meta „skandala“. Pisalo se da se Ivanović tajno viđao sa modnom dizajnerkom Marijanom Mateus i to dok je bio u braku i imao troje dece.
Branislav Bane Ivanović i Marijana Mateus su tu priču negirali. Novine su pisale da je Bane sve prekinuo kada je saznao da sa suprugom Natašom čeka četvrto dete.

Bane bio poznat kao miran čovek van terena i nije bio sklon skandalima. Marijana je čak 13 godina starija od nekadašnjeg defanzivca.

O Ivanovićevom privatnom životu pisali su i engleski mediji. Pisali su o Banetu kao o zavodniku, navodeći da je bio u vezi i sa atraktivnom doktorkom Čelsija Evom Karneiro.

I ova navodna afera je ostala na domenu spekulacija. Engleski mediji su pisali da je nekoliko igrača Čelsija bilo u emotivnoj vezi sa atraktivnom doktorkom, a među njima je bio i srpski igrač.

Detalj nakon osvajanja Lige Evrope je dodatno podgrejao priče. Posle pobede nad Benfikom u kojoj je Ivanović bio heroj Plavaca pošto je postigao pobedonosni gol, fudbaler je podigao Evu i snažno je zagrlio što je mnogima aludiralo da među njima ima nečega.

Bane je najbolje igre pružao u dresu Čelsija sa kojim je osvojio sve što se može osvojiti. Kruna je bila titula šampiona Evrope 2012. godine posle pobede nad Bajernom u Minhenu nakon boljeg izvođenja penala.

Ivanović je Čelzi napustio 2017. godine i to na dostojanstven način kako i priliči tako velikom klubu. Nažalost od dresa sa nacionalnim grbom se oprostio sa krajnje sramnim postupkom saveza.

Neposredno pred početak Svetskog prvenstva u Rusiji mu je iz neobjašnjivih razloga oduzeta kapitenska traka. Nakon šampionata nije uopšte dobijao poziv da igra za Srbiju.

Za reprezentaciju je odigrao 105 mečeva i postao rekorder u tom segmentu.