Posle Albanaca sa Kosova i Metohije i Engleza i Francuz vređao Novaka

Čuveni Francuz, Janik Noa, šampion Rolan Garosa iz 1983. godine, brutalno izvređao Novaka Đokovića. Bez obzira na to on se sreo sa Novakom, grlio ga tokom jednog treninga našeg asa na stadionu „Filip Šatrije“.

Porukom „Kosovo je srce Srbije! Zaustavite nasilje“ Novak je pružio podršku Srbima na Kosovu koji se bore sa tzv. kosovoskom policijom i KFOR-om. Našao se opet na udaru Albanaca i mrzitelja na društvenim mrežama.

„Novakova provokativna poruka je skandal. Ovo će samo pogoršati tenzije. Zašto ne reaguje Francuska teniska federacija!“ samo je jedan od postova Novakovih mrzitelja.

Novak je uspešno savladao Aleksandra Kovačevića u tri seta, a onda je na kameri poslao nacionalističku poruku „Kosovo je srce Srbije“, nakon toga je na konferenciji rekao da ga nije briga da li će ga kazniti, odnosno, da bi to uradio ponovo. On je već prelazio granice kada je pričao o vakcinama, ali i mnogim drugim temama – rekao je Luiz Stil, novinar „MailOnline Sporta“ iz Pariza.

U komentarima pomenutog snimka navijači su stali uz Novaka i svi smatraju da se radi o poruci mira, a ne nacionalizmu.

Đoković? Ne osećam da mi je blizak, ne znam zašto. Federer i Nadal imaju veću harizmu. Zaista me ne privlači njegova igra. Kada osvoji meč loptu, nemam nikakvu povezanost sa njim. Živim na Monmartru, šetam i neko me pozove:“Hej, Janik, hoćeš li na kafu sa mnom?“ I onda se pitam zašto ljudi žele da se povežu. Sa Noletom, nisam siguran da će se to desiti – rekao je Noa.

Posle ove izjave o Novaku nahvalio je Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Zaboravio je da je samo godinu dana ranije pisao da se Rafa dopinguje.

Ako nemate magični napitak teško je pobeđivati. Nismo testirani na isti način kao većina naših protivnika iz drugih zemalja. Najbolji način je prihatanje dopinga, tada će svi imati magični napitak – rekao je Francuz prošle godine nakon što je Rafa poražen u osmini finala US opena.

Francuz je pred početak Rolan Garosa priznao da mu se ne sviđa kako igra treći teniser sveta, te da ne bi sa Srbinom ni kafu popio.

Šta onda sad znači ovaj zagrljaj?