Pijani policajac izvadio pištolj, vređao i pucao u stomak fudbalskom reprezentativcu!

Sve se odigralo u kobnoj noći 22. juna 1972. godine. Tog dana igrao se prijateljski meč Sion protiv francuske Bastije. Za Sion je igrao Vladimir Durković a za goste branio čuveni golman Ilija Pantelić. Posle prijateljskog meča, igrači dva kluba su izašli u prijateljski provod.

Nažalost sa tog prijateljskog provoda Vladimir Durković se nikada iz njega nije vratio.

Za sve je kriv pijani švajcarski policajac. On je Durkovića napao ispred jednog noćnog kluba u Sionu. Durković je upucan u stomak. Durković je brzo završio u bolnici. Nažalost nije uspeo da se izvuče i podlegao je povredama.

Pisalo se u to vreme po medijima u Švajcarskoj da je policajac u civilu „želeo da uzme stvari u svoje ruke“, kao i da je vređao Durkovića i još jednog igrača Siona. Ovaj policajac je na kraju bio osuđen na samo sedam godina robije.

Vladimir Durković je rođen 1937.godine u Đakovici. Ovaj defanzivac je osvojio pet titula prvaka Jugoslavije, tri Kupa maršala Tita, kao i Srednjeevropski kup 1958. godine.

Sa reprezentacijom je 1960. osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu, dok je na prvom Evropskom prvenstvu bio deo tima koji je u finalu izgubio od Sovjetskog Saveza. Sa nacionalnim timom je 1962. bio član tima koji je na Mundijalu u Čileu osvojio četvrto mesto.

U dresu Jugoslavije upisao je tačno 50 nastupa.

Fudbalsku karijeru je počeo 1953. godine u Napretku iz Kruševca. Dve godine kasnije je stigao do Zvezde. U Zvezdi je proveo punih 11 godina. Sa 28 godina prešao je u Borusiju Menhengladbah, pa Sent Etjen, a 1971. u Sion.

Ispostaviće se da će mu taj švajcarski klub biti poslednji u životu, ali ne zbog toga što je rešio da okači kopačke o klin.